Dundagā norisināsies sklandraušu festivāls

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Dundagā 25.jūlijā norisināsies sklandraušu festivāls, pavēstīja Dundagas novada tūrisma informācijas centra pārstāve Ance Remesa.

Viņa norādīja, ka tas būs unikāls pasākums, kura laikā godā tiks celtas novada tradicionālās vērtības un pirmām kārtām sklandrausis kā šā gada Dundagas novada tradicionālās kultūras zīmols.

No plkst. 12 līdz 15.30 laukumā pie pils skanēs mūzika un dziesmas, uzstāsies improvizācijas teātris «Improzoo», notiks mājražotāju tirdziņš, būs spēles un atrakcijas bērniem. Radošās darbnīcas un meistarklases aicinās, piemēram, gūt ieskatu zedeņu žoga gatavošanā, pieredzēt bērza tāss pārvērtības un veidot mūzikas instrumentus no dabas materiāliem.

Īpašie viesi būs vokālā pedagoga Edgara Kramiņa vadītās vokālās mākslas laboratorijas «Izdziedi vasaru» dalībnieki ar programmu «Latviešu tautas dziesmas XXI gadsimta ritmos un skaņās» un tautas mūzikas ansamblis no Čehijas.

No plkst. 13 līdz 16 Dundagas novada čaklākās sklandraušu cepējas Dženeta Marinska un Elma Zadiņa piedāvās interesentiem apgūt sklandraušu cepšanas māku meistarklasē. Interesenti aicināti iepriekš pieteikties pa tālruni 29141121. Vietu skaits ierobežots.

No plkst. 15.30 līdz 16 plānota senlaiku mantu izsole, bet no plkst. 16 līdz 17 - sklandraušu ekspozīcijas atklāšana un latviskās dzīvesziņas turētāju godināšana pils pagalmā.

Savukārt no plkst. 17 līdz 18 varēs klausīties Janīnas Kursītes-Pakules semināru «Kurzemes tradīciju vērtības mūsdienu vidē», kas veltīta pagājušās vasaras tradicionālās kultūras un mutvārdu vēstures ekspedīcijai Dundagas novadā.

Plkst. 18.30 paredzēts veidot Lielo sklandrausi pie parka estrādes, pēc tam plkst. 20 estrādē sāksies lielkoncerts «Sklandrausis — saules rausis», kurā piedalīsies kori, deju kolektīvi, folkloras kopas un kokļu ansambļi.

Dienas noslēgumā plkst. 22 parka estrādē balli spēlēs grupa «Galaktika». Balles starpbrīdī vokālās mākslas vasaras laboratorijas «Izdziedi vasaru» dalībnieki izpildīs latviešu popmūzikas dziedātājas un komponistes Lolitas Vambūtes dziesmas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu