Rīgas domes opozīcijai neizdodas panākt «Rīgas satiksmes» valdes atlaišanu (31)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Rīgas domes opozīcijas deputātiem šovakar sasauktajā ārkārtas sēdē neizdevās panākt pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes atlaišanu. Par valdes atlaišanu nobalsoja 13 deputāti, bet pret - 35.

Ārkārtas sēdi ierosināja sasaukt opozīcijas deputāti, pieprasot izskatīti pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» «nelikumīgos un nelietderīgos darījumus» un izvērtēt valdes locekļu atbilstību amatam.

Opozīcijas domnieku sagatavotais lēmumprojekts paredzēja uzdot «Rīgas satiksmes» kapitāla daļu turētāja pārstāvim Nilam Ušakovam (SC) atbrīvot «Rīgas satiksmes» valdi piecu darba dienu laikā pēc lēmuma pieņemšanas.

Deputāti uzklausīja opozīcijas domnieku kritiku un pārmetumus par «Rīgas satiksmes» darbu un Valsts kontroles (VK) konstatētajām būtiskajām nepilnībām uzņēmuma darbībā, taču koalīcijas deputātu vairākums nobalsoja pret opozicionāru prasību atlaist uzņēmuma valdi, tādējādi priekšlikums tika noraidīts.

Debašu laikā pozīcijas un opozīcijas deputāti ierasti apmainījās dzēlībām, savukārt mērs vairākkārt netieši norādīja uz opozīcijas nekompetenci jautājuma juridiskajās un tehniskajās detaļās.

Savukārt deputāts Pēteris Viņķelis (V) ieteica ziņojuma referentam partijas «Visu Latvijai!»-TB/LNNK līderim Rīgas domē Ģirtam Lapiņam uzmanīgāk izvēlēties izteicienus, kad Lapiņš norādīja, ka Ušakovs piesedz nelikumības «Rīgas satiksmē».

«Vai jūs zināt, ka Ušakova kungam ir ļoti spēcīgi juristi? Ja jūs gribat teikt, ka Ušakovs kādu piesedz, labāk jāsaka «iespējams, piesedz»,

citādi var būt ļoti lielas nepatikšanas,» brīdināja Viņķelis pēc tam, kad viņam tika dots vārds jautājumiem.

Jau ziņots, ka Rīgas domē opozīcijā esošās partijas «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK un «Vienotība» bija savākušas nepieciešamo parakstu skaitu, lai sasauktu domes ārkārtas sēdi un tajā vērtētu pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» valdes atbildību par VK atklātajiem pārkāpumiem.

«VK revīzijas secinājumi apstiprina «Vienotības» deputātu atkārtoti pausto kritiku par bezatbildību un izšķērdību «Rīgas satiksmē«. Atbildība par to, ka uzņēmums ir slikti pārvaldīts, ir jāuzņemas gan uzņēmuma valdei, gan kapitāldaļu turētājam Nilam Ušakovam,» iepriekš pauda «Vienotības» frakcijas Rīgas domē priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte.

Galvaspilsētas 2014.gada budžetā «Rīgas satiksmei» piešķirta dotācija 90 miljonu eiro apmērā, un to plānots papildināt, veicot grozījumus pašvaldības budžetā, taču pagaidām nav zināms, kāda būs papildus nepieciešamā summa.

Komentāri (31)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu