Eds Šīrans iekaro arī Ziemeļameriku (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pēc veiksmīga starta dzimtās Lielbritānijas albumu top40 britu dziesminieka Edvarda Kristofera Šīrana (Ed Sheeran) otrais albums «X» šonedēļ iekarojis arī ASV pieprasītāko albumu «Billboard 200» saraksta pirmo vietu, ziņo «Billboard.com».

Nedēļas griezumā «X» pārdots 210 000 kopiju, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» ceturtdienas dati.

Šis ir labākais kāda britu vīriešu kārtas dziedoņa starts ASV kopš Roda Stjuarta (Rod Stewart) plates «Stardust … The Great American Songbook Vol. III», kas 2004. gada oktobrī startēja ar 240 000 kopijām.

Jaunais 23 gadus vecā Šīrana albums seko 2011. gada debijas platei «+» (skat. recenziju) un ierakstīts kopā ar producentu Riku Rubinu (Rick Rubin). Pirmais albums savulaik startēja vien ar 42 000 kopijām, taču līdz šim ASV pārdots jau 841 000 kopiju.

Eds Šīrans
Eds Šīrans Foto: Reuters/ScanPix

Arī 2. vietā britu mākslinieks. Raidorganizācijas BBC «2014.gada skaņas» uzvarētājs, «Naughty Boy» hita «La La La» dziedātājs, 22 gadus vecais Sems Smits (Sam Smith) ar savu debijas albumu «In the Lonely Hour» noturējies 2. vietā. Nedēļas griezumā tas pārdots 67 000 kopiju.

Pēdējo reizi divi britu mākslinieki atradās 1. un 2. vietā pirms divdesmit gadiem.

1993. gadā tas izdevās Ērikam Kleptonam (Eric Clapton) ar «Unplugged» Stingam ar «Ten Summoner's Tales» - attiecīgi 1. un 2. vieta.

3. vietā jauns repera G-Eazy albums «These Things Happen».



Savukārt pagājušās nedēļas līdere - dīva Lana del Reja (Lana Del Rey) ar «Ultraviolence» numur 4 (44 000).

Top10 debitējuši arī divi roka ieraksti. «Mastodon» ar «Once More 'Round the Sun» debitē 6. vietā, bet «Phish» ar «Fuego» - numur 7.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu