Sirmacim ceturtā vieta junioru ieskaitē pēc ERČ posma pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ASRT Media

Latvijas jaunais autobraucējs Ralfs Sirmacis atrodas ceturtajā vietā pēc Eiropas rallija čempionāta (ERČ) junioru ieskaites piektā posma pirmās dienas sacensībām, kas risinās Igaunijas pilsētā Tartu.

Piektdienas vienīgo ātrumposmu Sirmacis ar stūrmani Artūru Šiminu («Peugeot 208 R2») no «Sports Racing Technologies» (SRT) veica minūtē un 14,1 sekundē, atrodoties tikai 0,2 sekundes aiz trešajā vietā esošā brita Krisa Ingrama. Sacensību līderis ir mājinieks Miko Ove Nīnemae, kurš latvieti apsteidz par 1,1 sekundi.

Šajā posmā nestartē Latvijas ekipāža ar pilotu Emīlu Blūmu un stūrmani Reini Vilsonu («Ford Fiesta R2»), kā arī ar Latvijas licenci startējošais krievu sportists Vasilijs Grjazins («Peugeot 208 R2»). Taču Igaunijas etapā piedalās cits Latvijas sportists Daņila Belokoņs («Ford Fiesta R2»), kurš pēc pirmās dienas no Sirmača atpaliek par 4,4 sekundēm, lai gan junioru ieskaitē nepiedalās.

Kopējā ieskaitē līderis pēc pirmās dienas ir krievs Aleksejs Lukjaņuks («Ford Fiesta»), kurš par 0,3 sekundēm apsteidz Kajetanu Kajetanoviču no Polijas («Ford Fiesta R5»).

Tikmēr Sirmacis no Lukjaņuka atpaliek 7,4 sekundes, kas kopējā ieskaitē dod 28.vietu, bet Belokoņs zaudē 11,8 sekundes, kas ļauj atrasties 51.pozīcijā.

Kopumā šajā rallijā tiks veikti 16 «dopi», sacensībām noslēdzoties svētdien.

ERC junioru ieskaites vērtējumā pēc četriem no sezonas sešiem etapiem līderis ar 104 punktiem joprojām ir zviedrs Emīls Berkvists, kuram 26 punktus zaudē brits Kriss Ingrams, bet Sirmacis ar 48 punktiem atrodams sestajā pozīcijā.

Tikmēr Grjazins ticis pie 17 punktiem, kas dod 11.vietu, bet Emīls Blūms ar vienā posmā gūtiem septiņiem punktiem atrodams 15.pozīcijā.

Junioru ieskaites sezonas uzvarētājs saņems apmaksātu dalību vairākos 2016.gada Eiropas rallija čempionāta posmos ar R5 klases automašīnu.

Kopējā vērtējumā līderis pēc Ipras rallija ar 124 punktiem ir brits Kreigs Brīns, kuram 19 punktus zaudē Kajetans Kajetanovičs no Polijas. Tikmēr vienīgi Latvijas etapā startējušais Mārtiņš Svilis ar 15 punktiem atrodams 17.pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu