«Aizmirsti par pelnīšanu!»: Izskanējusi «Positivus» pirmā diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

«It's time to busy earnin', You can't get enough» («Tu esi aizņemts ar pelnīšanu, nespēj apstāties») - šodien uz lielās Positivus festivāla skatuves skandēja britu popfanka projekts «Jungle», atgādinot mums visiem, ka pelnām jau mēs tieši šādiem brīžiem - festivāla brīžiem.

Neskatoties uz draudīgajām lietusgāzēm Rīgas centrā, jau pa dienu saulainajā Salacgrīvas zvejnieku parkā pulcējās vairāki tūkstoši mūzikas cienītāju, lai baudītu augstvērtīgu mūsdienu rokmūziku. Arī nekādi lielie sastrēgumi, stūrējot uz nu jau devīto «Positivus», nebija novērojami, jo daudzi uz festivālu devās jau ceturtdien vai piektdien pa dienu, un arī «ellīgie» remontdarbi Baltezerā tika apturēti, lai raitāka auto plūsma.

Pirmās dienas svarīgākie mākslinieki - «Everything, Everything» un «Jungle» nepievīla. Īpaši gribētos izcelt tieši duetu «Jungle», kas uzjundīja īstenu festivāla atmosfēru, liekot kustēties Londonas popfanka ritmos jau ar pirmajiem akordiem. Grupas pamatā rosās divi Premjerlīgas... atvainojiet, popmūzikas fani - Toms Makfarlands (Tom McFarland) un Džošs Loids Vatsons (Josh Lloyd-Watson), kas draudzējas jau no deviņu gadu vecuma. «Jungle» dzīvais koncerts, lai arī tikai daļēji dzīvs (daudz izmantoti jau iepriekš ieskaņoti sintezatori), bija vitāls un grūvīgs, citējot astoņdesmito gadu britu popfanka saknes (tādas grupas kā «Imagination», «I-Level» vai «Fine Young Cannibals»).

Sarežģīti, bet vienlaikus lieliski bija arī mančestriešu dīvaiņi «Everything, Everything», kas koncertu gan iesāka ar jaunā albuma dziesmu, gan konceptuāli arī noslēdza.

Nedaudz karikatūriski izskatījās zviedru kolektīvs «Kate Boy» - šai grupai teju 80% no mūzikas izskanēja ar fonogrammu. Tiesa, «Nothern Lights» izskanēja ļoti labi.

No pašmāju grupām inteliģentu sniegumu demonstrēja «dzejniekroka» grupa «Sigma» ar Jāni Ozoliņu pie taustiņiem, «Laika suns», arī «pienvedēji» uz «Palladium» skatuves izrādīja cienījamu konkurenci Braienam Molko un «Placebo». Tiesa, «Placebo» izklausījās mazliet saguruši un tā arī nenospēlēja vienu no saviem labākajiem skaņdarbiem «Nancy Boy».

Festivāls turpināsies arī rīt un parīt.

Sekojiet TVNET fotogalerijām un video reportāžām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu