«Mielavs un pārcēlāji» pēc 7 gadu pauzes izdod jaunu plati, gatavojas turnejai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Karlīna Vītoliņa

4. septembrī pēc septiņu gadu pārtraukuma klajā nāks ansambļa «Mielavs un pārcēlāji» piektais studijas ieraksts – skaņuplate «Atsaukties».

Viens no pirmajiem jaunās dziesmas noklausījās mūzikas kritiķis Klāss Vāvere. Lūk, viņa iespaidi: «Noklausījos astoņas dziesmas no «Mielava & pārcēlāju» jaunā albuma. Sajūta, kā satiekot senu draugu un pārliecinoties – jā, viņš ir tāds, kā vienmēr esmu zinājis, tikai foršāks! Stilistiski izmaiņas nav lielas, bet būtiskas – kā jau pēc daudziem pazīšanās gadiem, visu izšķir nianses.

Ainara intonācija ir nepretenciozāka, mazāk moralizējoša, vairāk vērojoša un reflektējoša, un tādēļ jo uzrunājošāka.

Ierasti minimālistiskais, ar pārliecību un izjūtu iespēlētais instrumentālais pavadījums, kur katra nots ir pamatota, bet skan brīvi un dabiski, ir izkopts līdz stila pilnībai un vairs nav tikai fons autordziesmas teksta vēstījumam. Tas viss veido lieliski sabalansētu daudzslāņu veselumu, kur katra dziesma ir pilnvērtīgi funkcionējoša mikropasaule. Nebrīnīšos, ja šis būs «Pārcēlāju» līdz šim iedarbīgākais veikums.».

Sekojot tradīcijai, ansamblis jaunos skaņdarbus atskaņos koncertos, kas ieplānoti no 7. oktobra līdz 30. decembrim.

Aplūkot pilnu turnejas pieturvietu sarakstu un iegādāties biļetes var «Biļešu paradīzes» vietnē internetā un visās šā uzņēmuma tirdzniecības vietās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu