Dimitrovs izslēdz pašreizējo čempionu Mareju no Vimbldonas turnīra (1)

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Britu tenisists Endijs Marejs trešdien nolika Vimbldonas čempionāta uzvarētāja pilnvaras, jo ceturtdaļfināla cīņā ar 1-6, 6-7 (4:7), 2-6 piekāpās bulgāram Grigoram Dimitrovam.

(Papildināta no 16.rindkopas.)

Pasaules piektā rakete Marejs, kurš turnīrā bija izlikts ar trešo numuru, cerēja kļūt par pirmo britu tenisistu kopš 1936.gada, kam izdevies aizstāvēt Vimbldonas turnīra čempiona titulu. Vimbldonas kortos Marejs bija uzvarējis 17 spēlēs pēc kārtas, ieskaitot 2012.gada Londonas olimpiskās spēles, kur viņš tika pie zelta medaļas.

Pirmajā setā Dimitrovs divreiz lauza pretinieka servi un atspēlēja vienu breikbumbu, bet otrajā setā katrs no tenisistiem ieguva pa vienam breikam, lai arī divas Dimitrova breikbumbas palika neizmantotas. Trešajā setā Marejs pie iespējām lauzt bulgāra servi netika, kamēr Dimitrovs izmantoja abas savas iespējas.

Ar 11.numuru izliktais Dimitrovs, kurš pašlaik ATP rangā ieņem 13.vietu, pēc šī panākuma nodrošinājis ielaušanos ranga labāko desmitniekā. Tagad viņš jaunākajā rangā gatavojas pakāpties uz rekordaugsto devīto vietu, apsteidzot arī Mareju, kuru sagaida kritiens uz desmito pozīciju.

Dimitrovs līdz kāda «Grand Slam» turnīra pusfinālam ticis pirmoreiz karjerā. Viņa labākais sasniegums iepriekš bija šogad Austrālijā sasniegtais ceturtdaļfināls.

Marejs šī turnīra finālā bija iekļuvis iepriekšējās divas reizes pēc kārtas, bet pirms tam trīs reizes pēc kārtas spēlēja pusfinālā.

Bulgārs pusfinālā tiksies ar turnīra pirmo raketi Novāku Džokoviču no Serbijas, kurš ar 6-1, 3-6, 6-7 (4:7), 6-2, 6-2 piecos setos salauza horvāta Marina Čiliča, kurš izlikts ar 26.numuru, pretestību. Pērn Džokovičs šī turnīra finālā piekāpās tieši Marejam, bet iepriekš viņš šajā turnīrā triumfējis 2011.gadā.

Pēc uzvarēta pirmā seta otrā seta sākumā Džokovičam bija divas breikbumbas, tomēr viņš tās neizmantoja, un turpinājumā Čiličam izdevās salauzt cīņas gaitu, uzvarot nākamajos divos setos. Tomēr ceturtajā un piektajā geimā Čiličs kopā ieguva vien vienu breikbumbas iespēju, ciešot neveiksmi.

Džokovičs «Grand Slam» turnīru pusfinālu sasniedzis jau 23.reizi karjerā, šajā rādītājā panākot Pītu Samprasu un Rafaelu Nadalu.

Tikmēr Čiličs «Grand Slam» turnīru ceturtdaļfinālos spēlēja vien ceturto reizi karjerā, Vimbldonā to sasniedzot pirmoreiz.

Tāpat trešdien pusfinālu sasniedza leģendārais Rodžers Federers, kurš divu šveiciešu duelī ar 3-6, 7-6 (7:5), 6-4, 6-4 divarpus stundas ilgā cīņā pārspēja Stanu Vavrinku.

Federers pirmo reizi pretinieka servi lauza vien trešajā setā, ko reizi iespēja arī ceturtajā geimā, un lēnām salauza cīņu ar savu labu draugu. Šajā mačā Federers zaudēja pirmo setu turnīrā.

Septiņkārtējais šo sacensību uzvarētājs Federers, kurš izlikts ar ceturto numuru, Vimbldonas pusfinālā iekļuvis devīto reizi karjerā, turklāt šajos mačos nav piedzīvojis nevienu zaudējumu. Kopā «Grand Slam» turnīru pusfinālos viņš iekļuvis jau 35.reizi.

Līdz šim neviens tenisists vēsturē Vimbldonā nav spējis uzvarēt astoņas reizes.

Savukārt šī gada Austrālijas atklātā čempionāta uzvarētājs Vavrinka, kuram turnīrā bija piektais numurs, ceturtdaļfinālu Vimbldonā bija sasniedzis pirmoreiz karjerā, turklāt iepriekšējos divos gados viņš zaudēja pirmajā kārtā.

Pusfinālā Federers spēkosies ar Milošu Raoniču no Kanādas, kurš ar 6-7 (4:7), 6-2, 6-4, 7-6 (7:4) apspēlēja šī turnīra lielāko pārsteigumu autoru Niku Kirgi no Austrālijas.

Kirgis tikai dienu iepriekš bija pieveicis ATP ranga līderi Rafaelu Nadalu un arī šajā mačā uzvarēja pirmo setu. Cīņas gaitā turnīra astotā rakete Raoničs izpildīja 39 netveramās serves, kas ļāva uzvarēt trīs nākamos setus un pirmoreiz karjerā sasniegt «Grand Slam» sacensību pusfinālu.

Kāds Kanādas vīriešu tenisists Vimbldonas turnīra pusfinālu sasniedzis pēc 106 gadu pārtraukuma.

Kirgis šogad debitēja Vimbldonas čempionātā, kļūstot par pirmo īpašā ielūguma jeb «wild card» īpašnieku desmit gadu laikā, kurš iekļuvis šo sacensību ceturtdaļfinālā. Tāpat tenisists, kurš atrodas ārpus ATP ranga pirmā simta, šajā turnīrā pasaules pirmo raketi spēja uzvarēt pirmoreiz kopš 1992.gada.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu