Autopārvadātāji radīja pamatīgus sastrēgumus Rīgas centrā (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vairāk nekā 100 kravas mašīnām šodien izdevās bloķēt satiksmi Rīgas centrā nesaskaņotā protesta akcijā. Autopārvadātāji nav apmierināti ar eirovinjetes ieviešanu Latvijā. Kaut arī maksu par ceļu izmantošanu nav plānots atcelt, Satiksmes ministrija sola meklēt jaunus kravu pārvadātāju atbalsta mehānismus. Vairāk stāsta Kārlis Roķis.

Pamatīgs sastrēgums Rīgas centrā, daudzas kravas mašīnas ar ieslēgtiem signāliem. Tā šodien aizsākās protesti pret eirovinjetes ieviešanu Latvijā. Neiztika arī bez pirmajiem aizturētajiem.

Par nepakļaušanos policijai aizturēts viens vadītājs, savukārt par akciju, kuras dēļ teju stundu tika kavēta satiksme 11.novembra krastmalā, sākta administratīvā lietvedība.

Eirovinjetes maksimālā gada maksa vienai mašīnai ir aptuveni 700 eiro. Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzskata, ka atšķirībā no citām

Eiropas valstīm Latvijā noteikta viszemākā maksa par ceļu izmantošanu.

Šogad no eirovinješu tirdzniecības Latvijas un ārvalstu pārvadātājiem plānots iekasēt vairāk nekā četrus miljonus eiro. Nākamgad, iespējams, jau trīs reizes vairāk, ko paredzēts izmantot ceļu labošanai.

Pēc Valsts policijas ziņām pērn konstatēti 120 gadījumi par atļautās kravas masas pārkāpumiem.

Jāpiebilst, ka šīs dienas laikā vinjetes jau pārdotas 800 tūkstošu eiro apmērā.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu