Valmieras pilsētas svētkos būs «The Sound Poets» koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

7. augustā plkst.22 Valmieras pilsētas svētku laikā notiks grupas «The Sound Poets» koncerts, informē Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Koncerts notiks uz pilsētas svētku centrālās skatuves, laukumā pie Hanzas sienas. Grupa koncertā izpildīs jauno singlu «Skats no augšas», vairākas kompozīcijas no vasaras izskaņā gaidāmā albuma, kā arī jau iemīļotas un labi zināmas dziesmas, piemēram, «Kalniem pāri», kas šogad skanēja XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā Mežaparkā.

Grupa «The Sound Poets» radusies 2011.gadā, kad Jānis Aišpurs (vokāls, taustiņi, ģitāra) un Normunds Lukša (elektriskā ģitāra) uzsāka savu muzikālo darbību, noorganizējot nelielu Ziemassvētku koncertu, kurā viņi pieaicināja savus draugus - mūziķus - Undīni Balodi (čells), Pēteri Lundi (bungas) un Gintu Bīmani (bass). Koncerts izvērtās par skaistu un emocionālu notikumu, un bijis skaidrs, ka šis sastāvs ir īstais, lai kopīgi radītu mūziku. Latvijā populārā grupa «The Sound Poets» vēl joprojām ir saglabājusi šo sajūtu un enerģiju, ko organiski uzņem arī grupas klausītāji.

2013. gadā tika izdots grupas pirmais albums «Tavs stāsts», kas saņēma Latvijas Mūzikas balvu kategorijā «Labākais pop-rock albums». Tam sekoja daudzi koncerti, lielkoncerti, no kuriem līdz šim lielākais noticis Siguldas pilsdrupās 2014.gadā kopā ar kori un stīgu kvartetu, pulcējot vairāk nekā 3500 klausītāju. Šis koncerts izdots arī DVD formātā. Savukārt 2014.gadā izdots «The Sound Poets» albums angļu valodā «Reaching for the light», kas grupai ļauj koncertēt arī ārpus Latvijas. 2014.gadā «The Sound Poets» piedalījās Viļņas un Tallinas mūzikas nedēļā, «Reeperbahn» festivālā Hamburgā, kā arī «Lost in Music» festivālā Somijā.

Šogad grupai pievienojies grupu «Momend» un «Laika suns» mūziķis Kārlis Josts (bass).

«The Sound Poets» koncerta apmeklējums Valmierā būs bez ieejas maksas.

Valmieras pilsētas svētki «Valmiera virmo!» norisināsies no 6.augusta līdz 8.augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu