Aišpurs: Vēlos, lai «Kalniem pāri» skanētu arī nākamajos dziesmu svētkos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns TVNET

Vēlos, lai dziesma «Kalniem pāri» skanētu arī nākamajos Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkos, pastāstīja grupas «The Sound Poets» solists Jānis Aišpurs, kurš ir dziesmas «Kalniem pāri» mūzikas un vārdu autors. Grupas dalībnieki ar savu dziesmu, kura šogad izskanēja XI Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncertā, gan nepretendējot nokļūt Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos, jo tur, pēc mūziķu domām, uzsvars ir koru mūzika.

«Tā bija pieredze, kas mainīja dzīvi,» par uzstāšanos kopā ar svētku kori stāstīja Aišpurs. «Mēs ļoti skaisti izdarījām uzticēto darbu. Priecājos, ka svētku koncertam tika izvēlēta arī mana dziesma,» piebilda mūziķis.

Aišpurs uzteica noslēguma koncertam izvēlēto repertuāru, kas, viņaprāt, bija ļoti piemērots skolēnu dziesmu svētkiem. «Skolēnu svētkos atkāpes no klasiskā repertuāra ir pieļaujamas. Tad, kad bērni pieaugs, viņi sapratīs un izpildīs arī klasisko kora mūzikas mantojumu,» stāstīja dziedātājs.

Komentējot svētku norisi, mūziķis uzsvēra, ka, viņaprāt, svētki noritējuši ļoti labi. «Pats svētkos esmu piedalījies četras vai piecas reizes, un, manuprāt, šie svētki noritēja tikpat labi kā citus gadus. Slodze nebija lielāka kā citas reizes - katros svētkos ir divi mēģinājumi dienā un ir jāceļas agri. Bērnu noslogojuma sistēma daudzu gadu laikā ir izstrādāta līdz pilnībai. Par to, kas notika bērniem ģenerālmēģinājumā Mežaparkā, secinājumus lai izdara mediķi,» stāstīja Aišpurs.

Jau ziņots, ka viens no noslēguma koncerta «Manā dziesmā tu» mākslinieciskajiem vadītājiem Edgars Vītols koncerta programmu novērtējis kā grūtu, bet bērni tikuši galā ar tās izpildīšanu, jo rūpīgi gatavojušies, mācoties dziesmas. Repertuārs, viņaprāt, bijis arī piemērots bērniem, jo iekļāvis gan tautasdziesmas, gan modernākas harmonijas, gan jau skolēnu svētkos iemīļotas dziesmas. Vītols atzīmēja arī bērnu spēju izpildīt dažādas horeogrāfiskās kustības, kā arī dziedāt no galvas.

Mākslinieciskās svētku puses apspriešana un vērtēšana notiks īpaši tam veltītā konferencē 30. septembrī. Savukārt svētku organizācija tiks izvērtēta divu nedēļu laikā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu