VBTAI varētu pārsūdzēt spriedumu lietā par netiklām darbībām ar bērnu Liepājā

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Valsts bērna tiesību aizsardzības inspekcija (VBTAI) varētu pārsūdzēt spriedumu lietā par netiklām darbībām ar bērnu Liepājā, intervijā LNT raidījumam «900 sekundes» sacīja VBTAI vadītāja Laila Rieksta-Riekstiņa.

Inspekcija iecerējusi izvērst sadarbību ar Liepājas pilsētas bāriņtiesu, kura kriminālprocesā pārstāvēja meitenes intereses. «Viņu rīcībā ir vairāk informācijas par noteikto lietu. Kopā ar viņiem apspriedīsim iespēju pārsūdzēt spriedumu. To var darīt arī cietušā bērna pārstāvis,» skaidroja Rieksta-Riekstiņa.

VBTAI šobrīd nav bijusi iespēja detalizēti iepazīties ar visu to informāciju, kas ir lietā, atzina inspekcijas vadītāja. « [Taču] ir skaidrs - juristu vidē valda joprojām tādi uzskati, kādi valdīja par pāris gadiem un kuru dēļ tika rosināti grozījumi krimināllikumā.

Ne vienmēr tiek novērtēts tas, kādu ietekmi uz bērnu atstāj ilgstoša seksuāla izmantošana,

pat ja tā nav saistīta tieši ar dzimumakta izdarīšanu. Tā var nodarīt arī tālākajā bērna dzīvē lielu ļaunumu,» teica Rieksta-Riekstiņa.

Jau ziņots, ka par piecgadīgas meitenes seksuālu izmantošanu piecu gadu garumā Liepājas tiesa Jevgēņiju Smirečanski sodīja ar piespiedu darbu uz 240 stundām un probācijas uzraudzību vienu gadu, bet Oļegu Smirečanski ar 200 stundu piespiedu darbu un probācijas uzraudzību. Abiem solidāri jāatmaksā valstij cietušajai izmaksātā kompensācija 1120 eiro. Tāpat katram jāatmaksā 201,97 eiro valstij ar tiesāšanos un advokāta pakalpojumiem saistītie izdevumi. Sodu iespējams pārsūdzēt Kurzemes Apgabaltiesā.

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš («Saskaņa») iesniedzis lūgumu tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam un Augstākās tiesas priekšsēdētājam Ivaram Bičkovičam izvērtēt vai Liepājas tiesas tiesnesis nav pieļāvis likuma pārkāpumus, savukārt liepājnieks Nilss Jansons piektdien, 17.jūlijā, piketēs pie Liepājas tiesas pret šo lēmumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu