«Prizma»/«Rīga» hokejisti Kontinentālā kausa turnīru sāks Rumānijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas čempionvienība hokejā «Rīga»/«Prizma» nākamās sezonas Kontinentālā kausa turnīra otrās kārtas sacensības aizvadīs Rumānijā, pavēstījusi Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Sacensību pirmajā kārtā Sofijā piedalīsies tikai četras komandas - Bulgārijas komanda Sofijas CSKA, Spānijas vienība «Puigcerda», Serbijas klubs «Beostar» un Turcijas čempioni «Izmir». Sacensības notiks no 26. līdz 28.septembrim.

Šī posma uzvarētāji kvalificēsies otrās kārtas B apakšgrupai, kurā Brēmerhāfenē sacentīsies ar Vācijas otrās bundeslīgas spēcīgāko komandu Brēmerhāfenes «Fischtown Pinguins», Lielbritānijas vicečempioniem Belfāstas «Giants» un Nīderlandes labāko hokeja komandu Tilburgas «Trappers».

Savukārt C grupā, kas cīņas aizvadīs Brašovā, «Rīga»/«Prizma» sacentīsies ar Polijas spēcīgāko komandu «Sanok», Rumānijas čempioniem Brašovas «Corona» un Ungārijas klubu Dunaūjvārošas «Acelbikak», ar kuru līgumu nesen pagarināja Latvijas vārtsargs Jānis Kalniņš.

Otrā posma cīņas notiks no 21. līdz 23.novembrim.

Turpinājumā B grupas uzvarētāji kvalificēsies trešā posma D grupai, kurā tos jau gaida Itālijas čempioni «Ritten»/«Renon», kas cīņas aizvadīs savā laukumā, Dānijas otrā spēcīgākā vienība Herningas «Blue Fox» un Kazahstānas čempioni Pavlodaras «Irtiš».

Savukārt C grupas spēcīgākā vienība iekļūs E grupā, kur spēkosies ar Baltkrievijas komandu Grodņas «Ņeman», sacensību saimniekiem, Francijas vienību «Angers» un Ukrainas spēcīgāko komandu Kijevas «Kompanjon-Ņeftegaz».

Otrais posms notiks no 21. līdz 23.novembrim, bet pēc tam D un E grupu divas spēcīgākās komandas kvalificēsies finālam, kas tiks aizvadīts no 9. līdz 11.janvārim. Visas grupas savas cīņas aizvadīs sabraukumu formātā.

Tikmēr sacensību uzvarētāji kvalificēsies 2015./16.gada Čempionu līgas sacensībām.

Pavasarī «Rīga»/«Prizma» par Latvijas čempionvienību hokejā kļuva pirmoreiz vēsturē.

Šī gada sākumā Kontinentālajā kausā triumfēja Norvēģijas komanda Stavangeras «Oilers», kurai sekoja aizpērnā čempione, Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) spēlējošā Ukrainas vienība Doņeckas «Donbass» ar latviešu aizsargu Oskaru Bārtuli ierindā.

Savukārt Kontinentālā kausa otro kārtu pagājušajā sezonā neizdevās pārvarēt Latvijas komandai «Dinamo Juniors».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu