«Summertime – aicina Inese Galante» aicina piedalīties meistarklasēs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāla «Summertime – aicina Inese Galante» laikā Jūrmalas pilsēta kļūs ne tikai par klasiskās mūzikas galvaspilsētu, bet arī par akadēmiskās mūzikas izglītības centru, jo pirmoreiz festivāla pastāvēšanas vēsturē tiks rīkotas pasaules mākslinieku meistarklases. Uz tām tiek aicināts ikviens interesents, bet īpaši – mūzikas skolotāji un Latvijas jaunie mūziķi, kam meistarklases būs lieliska iespēja smelties zināšanas no pasaules klases māksliniekiem. Meistarklases norisināsies 10., 11. un 14. augustā Jūrmalas Kultūras centrā Jomas ielā 35, un ikviens tās varēs apmeklēt bez maksas.

«Ir jāmācās visu mūžu, jo nekad nevaram apgalvot, ka esam sasnieguši savu iespēju virsotni – tai visu laiku ir jādzenas pakaļ, un savas prasmes ir jāattīsta. Tādēļ arī rīkojam šīs meistarklases, lai jaunieši, mācoties no pasaulslavenajiem mūziķiem, varētu slīpēt savu muzikālo talantu, kas pēc tam kā briljants uzmirdzētu tūkstoš krāsās,» par jauno meistarklašu projektu teic festivāla patronese – operdziedātāja Inese Galante, pasvītrojot izglītības lomu jauno talantu veidošanas procesā.

«Festivāls «Summertime – aicina Inese Galante» ir kļuvis par neatņemamu Jūrmalas kultūras vizītkartes sastāvdaļu. Krāšņie mūzikas svētki kūrortpilsētu bagātina jau vienpadsmito gadu, piedāvājot aizraujošu un satura ziņā daudzveidīgu koncertprogrammu. Īpašs prieks, ka šogad pievienota arī izglītojošā līnija ar izcilām pasaules līmeņa meistarklasēm, kas «Summertime» laiku Jūrmalā iezīmēs kā Latvijas mūzikas profesionāļu un mīļotāju karsto punktu – vietu, kur jābūt!» uzsver Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Meistarklases sāksies 10. augustā, un tās atklās «Grammy» un «Echo Klassik» balvas laureātu – pasaulslavenā pūšaminstrumentu kvinteta «Canadian Brass» - mūziķi, kuri jau zinot, ka pūšaminstrumentu spēle Latvijā ir lielā cieņā. Tādēļ mūziķi ar lielu interesi gaida sastapšanos ar meistarklašu apmeklētājiem, lai pastāstītu viņiem par metāla pūšaminstrumentu spēles niansēm un veidu, kā viņi paši uzstājas koncertos, improvizējot un veidojot dialogu ar publiku. «Arī mēs savulaik esam bijuši attīstības un mācību procesā, tādēļ mums ir svarīgi ar savām zināšanām dalīties ar tiem, kas vēl ir savas muzikālās karjeras ceļā uz augstākajām mākslas virsotnēm. Tādēļ – paldies «Ineses Galantes fondam» par uzaicinājumu, un apsolām meistarklasēs dalīties ar labāko, ko varam sniegt!»

Lidija Baiha
Lidija Baiha Foto: Publicitātes foto

Savukārt 11. augustā (dienu pēc savas uzstāšanās) uz meistarklasi aicina talantīgā austriešu vijolniece, «Austrijas gada mūziķis’ 2014» titula laureāte, klasiskās mūzikas Eirovīzijas konkursa 1998. gada Grand Prix ieguvēja un daudzu citu konkursu laureāte Lidija Baiha un pianists, Bolcano, Rubinšteina un citu prestižu klavierspēles konkursu laureāts Matiass Flecbergers. Aicinot topošos un esošos vijolniekus uz meistarklasi, Lidija Baiha ikvienam liek pie sirds, ka pats svarīgākais ir regulāri un pareizi vingrināties, ņemot vērā pasniedzēja norādījumus, jo tikai tad var cerēt uz panākumiem. «Kāds var teikt, ka tehniskie vingrinājumi – tā ir rutīna, un tas ir grūti, taču tieši šīs lietas dod vislielāko efektivitāti. Protams, visi vijolnieki uzreiz vēlas spēlēt kaut ko skaistu, taču ar šo domu nevajadzētu sākt. Viss – tostarp arī panākumi un labie rezultāti – nāk ar laiku un pacietīgu darbu.»

Matiass Flecbergers
Matiass Flecbergers Foto: Publicitātes foto

Meistarklašu sēriju 14. augustā noslēgs koncerta «Bel canto dzīres ar Inesi Galanti» diriģents, Roberta Šūmaņa Diseldorfas Mūzikas akadēmijas profesors Ekharts Viciks – ļoti īpašs un daudzveidīgs mūziķis, kuram ir plašas zināšanas un liela pieredze. Tādēļ viņš meistarklasē sola atklāt noslēpumus, kā mūziķim vislabāk komunicēt ar diriģentu un publiku.

Pieteikties meistarklašu bezmaksas apmeklējumam var mājas lapā www.inesesgalantestalanti.com.

Papildu informācija par meistarklašu vadītājiem un to pieredzi:

10. augusts, pirmdiena – Canadian Brass:

canadianbrass.com

11. augusts, otrdiena – vijolniece Lidija Baiha un pianists Matiass Flecbergers:

www.lidiabaich.com

www.fletzberger.com

14. augusts, piektdiena – diriģents Ekharts Viciks:

ekhartwycik.com

Festivālu atbalsta: AS «Olainfarm», VAS «Latvijas dzelzceļš», Jūrmalas pilsētas dome, Rīgas Brīvostas pārvalde, t/c «Spice», «Domenikss», «Elkor», «Radio Baltkom», OK, LETA, «Sestdiena», «Latvijas Radio3», «Apollo», 1188, Draugiem.lv.

www.inesegalante.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu