Ivo Fominam šī vasara būs ļoti darbīga, laiks tiek atrasts arī mīļajiem (18)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis

Dziedātājs Ivo Fomins šajā vasarā sniegs daudzus koncertus, piedalīsies festivālos un veltīs laiku savai ģimenei. Mūzika un ģimene sniedz mūziķim laimes sajūtu. Laimes sajūta sniedz baudu, bet dzīve ir par to, lai mēs baudītu.

Dziedātājs Ivo Fomins atzīst, ka ir apveltīts ar humora izjūtu, viņam patīk pajokot, šo jokošanas faktu bieži vien nepamana ne pats mūziķis, ne apkārtējie.

«Jā, man tiešām patīk pasmieties par dažādiem notikumiem pozitīvā nozīmē. Arī koncertos šad un tad atceros kādu kuriozu situāciju no savas dzīves, ikdienas vai kādas uzstāšanās reizes, ja jūtu, ka publika to gaida, tad arī nekautrējoties izstāstu, kā ir gadījies paša vainas dēļ. Citreiz pats pasmejos kopā ar grupas biedriem,» stāsta Ivo.

Otra lieta, kuru koncertos bieži dara Ivo, ir ģimenes pieminēšana, tiek pieminēta sieva, dēli un suns Rodžers. Par sev mīļajiem dziedātājam patīk runāt, un viņš to dara labprāt un ar lepnumu.

«Pateicoties ģimenei, 17. jūnijā laidu klajā savu jauno singlu «Mans ceļš», kur gan tiešā, gan pārnestā nozīmē runāju par savu pilsētu Liepāju, ģimeni, mājām un māju sajūtu. Starp citu, esam arī sākuši klipa izveidi dziesmai, ja viss sanāks kā iecerēts, jau jūlija beigās vai augusta sākumā to prezentēšu saviem klausītājiem. Nezinu vai vajag teikt, bet šis ir sākums iecerētajam albumam,» atklāj Ivo.

Ivo droši saka, ka ir ļoti pateicīgs daudziem apstākļiem, sakritībām, ieguldītajam darbam, jo tas palīdz spēlēt tādu mūziku, kāda viņam patīk, un tas rada milzīgu prieku, ka, gadiem ejot, Ivo joprojām ir gana pieprasīts.

«Ņemot vērā salīdzinoši nepopulāro mūzikas žanru Latvijā, kuru pārstāvu, par koncertu trūkumu nevaru sūdzēties. Uzstājos dažādos pilsētas svētkos ne tikai Kurzemē, bet arī visos pārējos reģionos. Šī vasara ir gana interesanta un piepildīta. Iespējams, pateicoties akustiskajai koncerttūrei «Putni bez spārniem», kura norisinājās pavasarī un ar kuru izdevās gana daudz vietas Latvijā apceļot,» informē Ivo.

Šajā vasarā mūziķis uzstāsies festivālos «Summer Sound», «Saldus Saule», kā arī «Live Fest», piedevām Ivo vēl ir saplānoti daudzi koncerti, reizēm pat vairāki dienā.

«Ļoti interesants pasākums norisināsies 12. jūlijā, kopā ar mani uzstāsies vairāk nekā 250 ģitāristu vienā laikā. Šis man pašam tāds nozīmīgs pasākums, jo nevaru atcerēties līdzīgu koncertu Latvijā, kurā būtu tik daudz ģitāristu vienā vietā. Viņi spēlēs manas un Liepājai nozīmīgas dziesmas. Liels prieks ir par to, ka ģitāristi brauc no visas Latvijas. Tas būs izaicinājums man un grupai,» priecājas Ivo.

Foto: Nauris Garkaklis

Ivo smejoties saka, ka nav jau tā, ka viņš visu vasaru muzicēs un nedarīs neko citu, gluži kā ikvienam cilvēkam arī Ivo patīk atpūsties, mūziķis nav liels ballīšu piekritējs, daudz labprātāk laiks tiek pavadīts kopā ar ģimeni.

«Izbaudu to laiku, ko pavadu ar bērniem, skatoties viņu hokeja spēles. Fanoju par viņiem un komandu, kurā viņi spēlē. Tas ir mans tēvišķais hobijs. Un protams – suns. Tas ir ienesis jaunas vēsmas dzīvē, tikpat kā vēl viens bērns,» tā Ivo.

Ar suni Ivo bieži dodas pastaigāties pa jūru, kura nodrošina iespēju Rodžeram kārtīgi izskrieties. Ivo uzdevums ir pamest koku, kuram pakaļ skrien Rodžers, bet ne vienmēr atnes atpakaļ.

«Visiem novēlu atrast to ceļu, kurš liekas vispareizākais. Reti kad tas ir viegls, bet, ja noķer to sajūtu, ir labi. Mūzika ir tas, kas man palīdz dzīvot, tikt pāri dažādiem sarežģījumiem un gūt prieku, baudu. Baudīšana – tas ir tas, par ko sapņoju, lai katrs cilvēks spētu baudīt katru mirkli, ko pasaule mums sniedz,» nobeidz Ivo.

Komentāri (18)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu