Svētku izpilddirektore: atbildība par notikušo jāuzņemas visiem, arī pašiem bērniem

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Atbildība par notikušo skolēnu dziesmusvētku laikā, kad sestdien ģenerālmēģinājuma laikā, kas notika skatītāju klātbūtnē, sākās masveida ģībšana un koncerts tika pārtraukts, bet vēlāk izglītības ministre pieņēma lēmumu atcelt gājienu, ir jāuzņemas visiem, uzskata XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

«Kam jāuzņemas atbildība? Protams, varētu lūgt arī no organizatoriem un droši vien lielākā daļa arī to gaida.

Atbildība ir jāuzņemas visiem. Visiem. Arī pašiem bērniem - vai viņi bija pietiekami paēduši, jo bija gana laika, vai bērni ņēma un dzēra ūdeni, jo ūdens bija pietiekamā daudzumā, vai bērni jutās paši par sevi droši un pārliecināti, un vai teica kādam no pieaugušajiem, ka nejūtas labi. Protams, ka brīnišķīgi būtu, ja nekad neviens nekur nenoģībtu, bet būtībā svētki ir izdevušies,» intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma» sacīja Bērziņa.

Neskatoties uz izglītības ministres pieņemto lēmumu pēc sestdienas masveida ģībšanas atcelt svētku gājienu, Bērziņa tajā devās, jo uzskatīja, ka tur būt ir viņas pienākums. Lēmumu par gājiena atcelšanu pieņēmusi ministre, viedokļi par to nakts laikā notikušajā sēdē bijuši atšķirīgi.

Komentējot slodzes skolēniem aizvadītās nedēļas laikā, gatavojoties koncertiem, viņa atbildēja:

«Ir jābūt gataviem uz grūtu darbu, lai pēc tam būtu svētki.»

Bērziņa neskaidri atbildēja uz jautājumu par iespējamām izmaiņām nākamajos svētkos, lai nekas līdzīgs neatkārtotos.

«Šajā brīdī es domāju, ka mums ir jāstrādā tālāk. Droši vien pēc pieciem gadiem būs jaunas prasības, bērni būs citi. Kas to zina, kādi ir laiki, kādas prasības, kāds noskaņojums. Ļoti gribētos cerēt, ka mēs saglabājam dziesmu un deju svētku tradīciju,» viņa atbildēja uz jautājumu.

XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinājās Rīgā no 6. līdz 12. jūlijam, tajos piedalījās ap 37 890 dalībnieku. Noslēguma koncertā Mežaparkā piedalījās 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju, 36 diapsoras pārstāvju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu