Džokovičs otro gadu pēc kārtas triumfē Vimbldonā

LETA/BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules pirmā rakete serbs Novāks Džokovičs svētdien Londonā četros setos pieveica ranga otro numuru šveicieti Rodžeru Federeru Vimbldonas tenisa turnīra finālā.

(Papildināts viss teksts.)

Džokovičs svinēja uzvaru ar 7-6 (7-1), 6-7 (10-12), 6-4, 6-3 pār septiņkārtējo šā turnīra čempionu, pats gūstot savu trešo uzvaru pasaulē par prestižāko uzskatītajā tenisa turnīrā.

Pirmajos divos setos uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami taibreiki. Pirmā seta taibreikā pārliecinoši labāks bija Džokovičs, otrajā sīvā cīņā uzvaru izcīnīja Federers. Trešā seta trešajā geimā serbs lauza Federera servi un izcīnīja uzvaru ar 6-4.

Savukārt ceturtajā setā Džokovičs uzvarēja ar 6-3, izcīnot savu trešo Vimbldonas titulu.

«Tas bija liels izaicinājums - spēlēt pret Federeru. Daudzi manas paaudzes spēlētāji ir noraudzījušies un sekojuši viņam. Zināju, ka viņš spēlēs tādu spēli, kā to dara vienmēr. Ar viņu spēlējot katrs izcīnītais punkts ir smags,» pēc cīņas atzina Džokovičs.

Šī bija trešā tenisistu tikšanās kādā no «Grand Slam» fināliem un otrā pēc kārtas, kas norisinājusies Vimbldonā.

Džokovičs Vimbldonā iepriekš uzvarēja 2011. un 2014. gadā, savukārt Federers pēdējos sešos turnīros tikai trīsreiz spēlējis finālā un uzvarējis vienreiz – 2012. gadā. Abi tikās arī pagājušā gada finālā.

Zīmīgi, ka Džokovičam tagad ir tikpat Vimbldonas titulu, cik viņa trenerim, leģendārajam Borisam Bekeram.

Savstarpējos mačos Džokovičs tagad izlīdzinājis bilanci pret Federeru – abiem ir pa 20 uzvarām.

Tikmēr bijusī WTA ranga līdere Martina Hingisa guva savu otro panākumu dubultspēlēs šajā nedēļas nogalē. Ar septīto numuru izliktais šveicietes un Indijas tenisista Leandera Paeša duets ar 6-1, 6-1 pārliecinoši apspēlēja sacensību piekto numuru austrieti Aleksandru Peju un Ungārijas tenisisti Tīmeu Babošu.

Sestdien ar pirmo numuru izliktās Martina Hingisa/Sanija Mirza ar 5-7, 7-6 (7:4), 7-5 pārspēja ar otro numuru izliktās Krievijas tenisistes Jekaterinu Makarovu un Jeļenu Vesņinu.

Kādreizējā WTA ranga līdere Hingisa Vimbldonas turnīrā dubultspēlēs pirmo reizi triumfēja 1996.gadā 16 gadu vecumā, bet nākamajā gadā uzvarēja arī vienspēļu turnīrā. Kopumā Hingisai ir pieci vienspēļu un 11 dubultspēļu «Grand Slam» tituli.

Slovākijā dzimusī Hingisa otro reizi karjeru noslēdza 2007.gada novembrī, kad saņēma divu gadu diskvalifikāciju par pozitīvām kokaīna analīzēm. Tomēr 2013.gadā viņa atgriezās sacensībās un līdz šim piedalījās vien dubultspēļu turnīros, šogad triumfējot arī Austrālijas atklātā čempionāta jauktajās dubultspēlēs.

Hingisa WTA vienspēļu ranga līderpozīcijā atradās 209 nedēļas, 1997.gadā uzvarot Vimbldonā un ASV atklātajā čempionātā, bet no 1997. līdz 1999. gadam triumfējot Austrālijas atklātajā čempionātā.

Sestdien dāmu turnīra finālā amerikāniete Serēna Viljamsa ar 6-4, 6-4 uzvarēja spānieti Garbini Muguruzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu