Noslēguma koncerta dalībnieku ierašanās pārcelta uz vēlāku laiku

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nauris Garkaklis/TVNET

Šovakar paredzētais Noslēguma koncerts «Manā dziesmā tu…» notiks kā iepriekš plānots - plkst.19 Mežaparka Lielajā estrādē, lai gan koncerta norises grafikā ir ieviestas minimālas korekcijas - dalībnieku stāšanās sāksies plkst.18.20, nevis plkst.18 kā iepriekš paredzēts, informēja Dziesmu un deju svētku organizatoru pārstāve Inga Vasiļjeva.

Koncerta muzikālās programmas garums būs divas stundas un trīsdesmit minūtes, informēja Vasiļjeva.

Noslēguma koncerta mākslinieciskie vadītāji ir virsdiriģenti Gints Ceplenieks un Edgars Vītols.

Koncertā piedalīsies 13 000 koristu, 800 dejotāju, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieku, 800 folkloras kopu dziedātāju un 36 diasporas pārstāvju.

Organizatori aicina svētku dalībniekus gan notis, atbilstošu apģērbu, gan dzeramo ūdeni, gan koncertu dalībniekiem īpaši sarūpētus saldumus ievietot dalībnieku somās un ņemt līdzi uzstāšanās laikā estrādē.

Vecāki un kolektīvu vadītāji tiek aicināti rūpīgi izvērtēt bērnu pašsajūtu, sekot līdzi laika prognozēm un sagatavot atbilstošu apģērbu. Pasākumā pastiprināti darbosies mediķi un drošības dienesti.

Kā ziņots, Mežaparka estrādē vakar tika pārtraukts XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta «Manā dziesmā tu...» ģenerālmēģinājums, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt.

Saistībā ar šiem notikumiem Mežaparka estrādes noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā oficiāli tika atcelts šodien paredzētais Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens, par to savā «twitter» kontā paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. Lēmums par gājiena oficiālu atcelšanu tika pieņemts pēc naktī sasauktās svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmes, kas notika plkst.23.

Par spīti tam, ka gājiens oficiāli tika acelts, XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki tajā piedalījās brīvprātīgi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu