Kāpēc notiek Tallinas šosejas remonts pie Ādažiem? (53)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Autobraucējiem, kuriem sanāk mērot Tallinas šosejas posmu starp Baltezeru un Saulkrastiem, kā arī Ādažu iedzīvotājiem viens no pēdējā laika aktuālākajiem jautājumiem ir par ceļa remontu.

Daudziem šķiet, ka šosejas asfalta segums vēl bija teicamā kārtībā, ļoti labi kalpoja, remonts nebija nepieciešams un tas, ko var novērot šobrīd, ir vistīrākā naudas izšķiešana.

Tie gan, izrādās, ir maldi, jo kopš ceļa izbūves ir pagājuši deviņi gadi un ir pienācis laiks veikt brauktuves virskārtas nomaiņu. Iemesls - tajā ir izveidojušās mikroplaisas, kas laika gaitā kļūst lielākas un var negatīvi ietekmēt ceļa apakšējos slāņus. Ja nāktos mainīt arī tos, remonta izmaksas būtu krietni vien lielākas.

Tāpat speciālisti norāda, ka intensīvā satiksme uz Tallinas šosejas jeb autoceļa A1 arī ir atstājusi savas pēdas - līdz 1 cm dziļas rises, kas lietainā laikā piepildās ar ūdeni un apdraud satiksmes drošību.

Un visbeidzot, kā noskaidrojis TV raidījums Zebra, ceļš ir rekonstruēts par Eiropas Savienības fondu līdzekļiem, tādēļ Eiropas Komisija ir tiesīga un arī pieprasa tās finansētos ceļus uzturēt tā, lai tie kalpotu maksimāli ilgu laiku.

Komentāri (53)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu