Atceltais, bet notikušais gājiens bija bērnu gaidītākais svētku pasākums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Neskatoties uz to, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens oficiāli tika atcelts, Rīgas centrā šodien pulcējās gandrīz visi svētku dalībnieki, kas nolēmā gājienā tomēr piedalīties brīvprātīgi.

Lai gan XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens oficiāli tika atcelts, tajā kuplā skaitā piedalījās vairāki tūkstoši dalībnieku. Gājienā devās gan dziedātāji, gan dejotāji, gan kolektīvu vadītāji un katra novada pārstāvji.

«Lai atņemtu pārējiem tos svētkus...mēs tomēr esam pārāk daudz dalībnieku, tūkstošiem.

Mēs naktī pinām vainadziņus un ļoti gaidījām šo gājienu šodien, un no rīta paziņo, ka mēs nevaram iet.

Šajos svētkos atņemt iespēju iet gājienā ir kā dejotājam atņemt pašu dejošanu. Mēs bez tā nevaram!» tā Tautas Deju Kolektīva «Garauši» vadītāja Terēza.

Svētku gājienā piedalījās arī XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku virsvadītāji, kā arī vairākas vadošas valsts amatpersonas, piemēram, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) un Valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi Ivetu Vējoni.

Jau ziņots, kagājiens tika atcelts saistībā ar notikumiem Mežaparka estrādes noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā, kura laikā noģībuši vairāki bērni. Šī iemesla dēļ ģenerālmēģinājums tika pārtraukts un tika pieņemts lēmums atcelt nākamajā rītā plānoto gājienu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu