Inčukalnā notiek jau astotās Vislatvijas Zirgu dienas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

11. jūlijā plkst. 9:00 un 12.jūlijā plkst. 10:00 norisināsies jau astotās Vislatvijas Zirgu dienas Inčukalnā, ko organizē Jauno jātnieku skola. Tās pulcē profesionālus jātniekus, zirgu mīļotājus un tos, kuri vēl tikai vēlas sākt draudzību ar zirgiem, piedāvājot aktīvu atpūtu un izklaides brīvā dabā gan lieliem, gan maziem. Abas pasākuma dienas ir saplānotas tā, lai interesanti būtu gan jātniekiem, gan skatītājiem – krāšņas sacensības ar šova elementiem, skaisti zirgi, mīļi poniji, gardumu un amatnieku tirdziņš un citas atrakcijas. Bērniem līdz 18 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Šogad sacensības notiks 3 disciplīnās - iejādē, konkūrā un pajūgu braukšanā. Divas dienas jātnieki sacentīsies 12 dažādos maršrutos, gan konkūra, gan arī iejādes un pajūgu braukšanas disciplīnās. Sacensības notiks īpašā svētku atmosfērā, papildinot maršrutus ar dažādiem šova elementiem – jātnieki sacentīsies sevis izvēlētas mūzikas pavadījumā, īpašos tērpos un maskās. Maršrutu starplaikos skatītājus priecēs dažādi šovi, parādes un paraugdemonstrējumi. Pasākumā tiks demonstrētas arī dažādas poniju un zirgu šķirnes. Tiks organizētas jautras stafetes bērniem ar ponijiem un pieaugušiem jātniekiem, kuri sacentīsies komandu stafetē. Visas dienas garumā darbosies gardumu un amatnieku darinājumu tirdziņš, atrakcijas bērniem, radošās darbnīcas, kā arī būs iespēja vizināties ar zirgiem un ponijiem.

«Šī gada jaunums Vislatvijas Zirgu dienās būs pajūgu braukšanas sacensības, pajūgu parāde un rikšotāju paraugdemonstrējumi. Šogad, salīdzinot ar citiem gadiem, būs daudz vairāk aktivitātes mazajiem skatītājiem un zirgu mīļiem - piepūšamās atrakcijas, vizināšanās ar skaistiem zirgiem un mīļiem ponijiem, kā arī skatītāji varēs piedalīties dažādās radošās darbnīcas. Gaidām lielus un mazus uz Vislatvijas Zirgu dienām, jo esam padomājuši gan par sportistiem, gan skatītājiem,» aicina sacensību organizētāja Zane Ģīle.

Foto: publicitātes

Plašāka informācija: www.latvianhorses.lv

Programma

Sestdiena, 11. jūlijs, sākums pl. 9:00

9.00 Maršruts Nr.1A, 1B. Pajūgu braukšanas sacensības.

11.30* Maršruts Nr. 2. Ātruma sacensības šķēršļu pārvarēšanā 60cm (konkūrā)

13.00 Maršruts Nr. 3. Stafetes maršruts jātniekiem līdz 16 gadu vecumam ar ponijiem, piedalās arī palīgi.

14.30 - 15.00 Poniju parāde.

15.00 Maršruts Nr.4. «NOGĀZI-STEIDZIES». Šķēršļu augstums 100 cm.

17.00 ADŽILITI. Adžiliti ir zirgu mazo draugu suņu sporta veids.

18.00 Maršruts Nr. 5. Sacensības ar izslēgšanu. Šķēršļu augstums 100-115 cm.

20.00 Maršruts Nr.6 RIDE & DRIVE.Šķēršļu augstums 90 cm.

Svētdiena, 12. jūlijs, sākums pl.10:00

10.00 Maršruts Nr.7 Šķēršļu augstums 60 cm.

7A - «Izaicinājuma kauss». Maršrutā startē zirgaudzētāji, treneri, tiesneši, grūmi, iejādes un pajūgu braukšanas speciālisti, kalēji, šoferi, zirgkopēji un jātnieki, kuri nekad vai vismaz piecus gadus nav piedalījušies ieskaites sacensībās šķēršļu pārvarēšanā.

7B - Maršrutu « Ideālais laiks» veic bērni līdz 16 gadu vecumam ar ponijiem.

12.00 Maršruts Nr.8 KJŪRS III GRUPAS SHĒMAS LĪMENĪ. Iejādes sacensības.

13.00 Maršruts Nr.9 KJŪRS III GRUPAS SHĒMAS LĪMENĪ PĀROS. Iejādes sacensības pāros.

14.30 Maršruts Nr.10 A, 10 B Pajūgu braukšanas sacensības.16.00 Pajūgu parāde

16.30 Latvijas pieredzējušākā un meistarīgākā rikšotāju zirgu trenere Tatjana Martinsone ar rikšošanas demonstrējumu.

17.00 Maršruts Nr.11 SECĪGĀ STAFETE - LĪDZ PIRMAJAI KĻŪDAI.Šķēršļu augstums 100 cm.Maršrutā startē komanda – divi dueti

19.00 Maršruts Nr.12 DĀMU UN KUNGU KAUSS . Šķēršļu augstums 110 cm.

*Sacensību maršruti norit secīgi viens aiz otra, programmā minētie laiki ir aptuveni. Katrs nākamais maršruts sākas 30 minūtes pēc iepriekšējā maršruta vai priekšnesuma beigām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu