Atcelts Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Saistībā ar notikumiem Mežaparka estrādes noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā atcelts šodien gaidāmais Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku gājiens, savā «twitter» kontā paziņojusi izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile.

Šāds lēmums pieņemts pēc naktī sasauktās svētku rīkotāju operatīvās rīcības grupas ārkārtas sanāksmes, kas notika plkst.23 pēc notikumiem Mežaparka estrādē, kad ģenerālmēģinājuma laikā ģībuši vairāki bērni, kas kalpojis par iemeslu mēģinājuma atcelšanai.

Operatīvās grupas sanāksmē tika uzklausīti mediķu un policijas informācija par notikušo un tika lemts par tālāko rīcības plānu saistībā ar svētdien plānoto svētku dalībnieku gājienu un Noslēguma koncertu, informēja ministres komunikāciju konsultante Ilze Salna.

«Bērnu drošība ir pirmajā vietā. Vienlaikus būs jāvērtē arī visu iesaistīto dienestu atbildība.

Tiklīdz mūsu rīcībā būs pārbaudīta informācija, par to informēsim sabiedrību,» uzsvērusi Seile.

Seiles apsvērums oficiāli atcelt svētku gājienu esot bijis saistīts ar redzēto Mežaparkā, jo, ierodoties tur, aina neesot bijusi vienkārša. Arī svētku virsdiriģenti teikuši, ka nav pieredzējuši situāciju, kad tik daudziem bērniem tik īsā laikā rodas veselības problēmas.

Sasauktajā rīcības komitejā tās locekļu domas par gājiena rīkošanu dalījušās uz pusēm. «Bērnu veselība un drošība man ir galvenais, tāpēc izlēmu izsūtīt lēmumu par gājiena atcelšanu. Lēmums ir saistīts arī ar jautājumu par mūsu kā sabiedrības nostāju, kad kaut kas notiek, ka mēs kā pieaugušie neesam pienācīgi noorganizējuši pasākumu. Tas ir arī kā līdzjūtība cilvēkiem, kuri piedzīvoja šo situāciju,» stāstīja Seile.

Organizatori un mediķi aicina svētku dalībniekus kārtīgi paēst un atpūsties pirms došanās uz koncertu šovakar Mežaparkā.

Bērnus lūdz vērsties pie mediķiem vai palikt mājās, ja ir vismazākās veselības problēmas un sagurums. Arī pieaugušos lūdz novērtēt katra bērna veselības stāvokli.

Svētku organizatori kopumā svētku norisi vērtē kā pozitīvu, ņemot vērā daudz labu atsauksmju. Organizatori stāsta, ka

bērnu slodze ir bijusi izmērīta, bet bērni bieži vien neizmanto iespēju atpūsties, kad tam ir paredzēts laiks, kā arī nedodas gulēt laicīgi.

Organizatori gan atzīst, ka ir jāveic scenārija un atpūtas pārskatīšana.

Tāpat

Mežaparka estrādē esot veikta teritorijas apsekošana un paņemti ūdens paraugi,

savukārt Neatliekamās medicīnas palīdzības dienests strādā pastiprinātā režīmā jau tagad un arī vakarā.

Tikmēr liela daļa pašu dejotāju un dziedātāju par šādu lēmumu ir apbēdināti un sašutuši, un ir gatavi doties gājienā tāpat, brīvprātīgi.

Jau ziņots, ka Mežaparka estrādē pārtraukuši noslēguma koncerta «Manā dziesmā tu...» ģenerālmēģinājumu, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt.

Pirmā koncerta stundā viss ritējis kā plānots, bet pēc tam ik pēc 10 minūtēm vismaz astoņiem līdz 10 bērniem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, jo, iespējams, no lielās slodzes tie sākuši ģībt.

Kad šādi gadījumi atkārtojušies biežāk, tad tika izsludināts 15 minūšu pārtraukums. Tomēr bērnu ģībšana turpinājusies un mediķi nav spējuši uzreiz visiem sniegt palīdzību, kas licis ģenerālmēģinājumu atcelt, novēroja aģentūra LETA.

Aģentūra LETA saskaitīja, ka mediķu palīdzība bijusi nepieciešama aptuveni 30 dažāda vecuma bērniem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu