Augustā notiks piektā Ielu mūzikas diena

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Augustā Rīgas centra skvēros un parkos ar krāšņiem koncertiem izskanēs piektā Ielu mūzikas diena, informē pasākuma rīkotāju pārstāve Inese Dābola. 15. augustā no plkst.12 līdz 20 Rīgas centra ielas un skvēri pārvērtīsies par koncerta skatuvi, iepriecinot pilsētas iedzīvotājus un viesus ar oriģināliem un neaizmirstamiem muzikāliem priekšnesumiem profesionālu, populāru un amatieru mūziķu izpildījumā.

Piecu gadu laikā Ielu mūzikas diena pulcējusi vairāk nekā 300 dalībnieku no Latvijas, Vācijas, Nīderlandes, Čehijas, Lietuvas un citām valstīm. Sagaidāms, ka šogad aktivitāte būs vēl lielāka. Savu dalību pasākumā līdz 1.augustam var pieteikt ikviens.

Pirmajās pieteikšanās dienās dalību 2015. gada Ielu mūzikas dienā apstiprinājuši vairāki mūziķi no Latvijas un viesi no Lietuvas. Šogad Rīgas ielas ieskandinās cilpmašīnas meistars Gints Cālītis, kurš ikdienā spēlē arī taustiņus grupā «Linga», bet ar perkusijām izklaidēs Dzintars Vīksna, aicinot arī skatītājus iesaistīties un kopīgi radīt dažādu ritmu priekšnesumus. Par vienu no lielākajiem pārsteigumiem varētu kļūt Lietuvas postpanka grupa «Condor Awenue», kura pavasarī izdevusi debijas albumu, uzstājusies uz Viļņas Ielu mūzikas dienas galvenās skatuves un ir gatava parādīt savu sniegumu arī Rīgā.

Šie ir tikai daži no mūziķiem, kuri vēlas piedalīties Ielu mūzikas dienas piecu gadu jubilejas svinībās. Lai krāšņotu Rīgas ielas ar muzikāliem priekšnesumiem, Ielu mūzikas dienā piedalīties var ikviens interesents neatkarīgi no nacionalitātes, vecuma un muzikālās izglītības. Savu dalību pasākumā var pieteikt elektroniski, aizpildot pieteikšanās anketu līdz 1.augustam mājaslapā «www.ielumuzika.lv».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu