Mežaparka estrādē pārtrauc ģenerālmēģinājumu ģībstošu bērnu dēļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: @AnitaDaukste

Mežaparka estrādē pārtraukuši noslēguma koncerta «Manā dziesmā tu...» ģenerālmēģinājumu, jo mazākie bērni nav spējuši izturēt slodzi un sākuši ģībt, novēroja aģentūra LETA. Pirmā koncerta stundā viss ritējis kā plānots, bet pēc tam ik pēc 10 minūtēm vismaz astoņiem līdz 10 bērniem bijusi nepieciešama mediķu palīdzība, jo, iespējams, no lielās slodzes tie sākuši ģībt.

Kad šādi gadījumi atkārtojušies biežāk, tad tika izsludināts 15 minūšu pārtraukums. Tomēr bērnu ģībšana turpinājusies un mediķi nav spējuši uzreiz visiem sniegt palīdzību, kas licis ģenerālmēģinājumu atcelt, novēroja aģentūra LETA.

Aģentūra LETA saskaitīja, ka mediķu palīdzība bijusi nepieciešama aptuveni 30 dažāda vecuma bērniem, no kuriem atsevišķi nogādāti slimnīcās.

Dziesmu un deju svētku organizatoru pārstāve Inga Vasiļjeva aģentūrai LETA apstiprināja, ka vairākiem bērniem kļuvis slikti, bet nekas ārkārtējs neesot noticis.

«Pašlaik situācija Mežaparka estrādē ir ļoti mierīga, visi mierīgi plūst uz mājām. Medicīniskais resurss ir pietiekams, lai sniegtu visiem palīdzību, ja tāda nepieciešama. Tāpat arī visi bērni jau dodas uz savām mājvietām atpūsties un sasildīties, lai rīt varētu piedalīties noslēguma koncertā,» stāstīja Vasiļjeva.

Tomēr uz jautājumu, kas bijis par iemeslu bērnu ģībšanai, Vasiļjeva atbildēja, ka mediķu vērtējumā, notikušais esot pārguruma sekas, jo visu nedēļu bērni esot aktīvi strādājuši, tāpēc, visticamāk, viņu veselībai radušies kādi traucējumi.

Tāpat Vasiļjeva piebilda, ka bērnu vecāki, lai pārliecinātos par savu bērnu veselību var sazināties ar kolektīvu vadītājiem, novadu koordinātriem vai arī zvanīt uz svētku informācijas centru.

Tomēr kā būtiskāko Vasiļjeva minēja atgādinājumu, kas drīzāk ir kā lūgums visiem svētku dalībniekiem, proti, šovakar kārtīgi paēst vakariņas un atpūsties, izgulēties, bet rīt paēst brokastis un pusdienas, kā arī silti apģērbties, jo jārēķinās, ka svētku koncerts ir līdz vēlam vakaram, kad noteikti būs ļoti vēs.

Jau ziņots, ka Mežaparkā uzstāsies aptuveni 13 000 dziedātāju no visas Latvijas. Kopā dziedās gan zēnu kori, gan pamatskolas kori, gan vidusskolas kori.

Noslēguma koncertā piedalīsies arī 500 dejotāji, 900 skolu pūtēju orķestru dalībnieki, 800 folkloras kopu dziedātāji, latviešu diasporas bērnu kori un bērni ar speciālajām vajadzībām, kā arī jauniešu iemīļoti solisti.

Koncertā izskanēs arī vairāki pirmatskaņojumi. Jaundarbus koncertam radījis Valts Pūce, Kārlis Lācis, Ēriks Ešenvalds, Andris Sējāns un Raimonds Pauls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu