Vējonis nākamnedēļ dosies vizītē uz Lietuvu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien, 13.jūlijā, dosies savā otrajā ārvalstu vizītē, apmeklējot Lietuvu, informēja prezidenta Preses dienestā.

Vējonim vizītes sākumā paredzēta tikšanās ar Lietuvas prezidenti Daļu Grībauskaiti, pēc kuras sekos abu prezidentu kopīgā preses konference, kā arī darba pusdienas.

Tāpat Vējonim plānota tikšanās ar Seima spīkeri Loretu Graužinieni, kā arī intervijas Lietuvas medijiem.

Jau ziņots, ka Vējonis savā pirmajā ārvalstu vizītē 9.jūlijā apmeklēja Igauniju, kur tikās ar valsts prezidentu Tomasu Hendriku Ilvesu. Tikšanās laikā abi prezidenti rosināja Igaunijas un Latvijas uzņēmējiem sākt savstarpējo sadarbību, tādējādi veicinot savu konkurētspēju lielo valstu tirgos.

Tāpat Vējonis savas pirmās vizītes laikā norādīja uz ekonomiskās situācijas uzlabošanās nozīmi, lai stiprinātu stabilitāti un drošību valstī kopumā. Kā būtiskāko uzdevumu viņš minēja Baltijas un Igaunijas ekonomisko saišu stiprināšanu, kā lielisku piemēru minot «Latvijas Finiera» līdzšinējo darbu Igaunijā un ražošanas paplašināšanas ieceres jau tuvākā gada laikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu