Palameika Jelgavā vēlreiz labo Latvijas rekordu šķēpmešanā (7)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas šķēpmetēja Madara Palameika ceturtdien olimpiskā čempiona Jāņa Lūša kausa izcīņā Jelgavā otro reizi divu nedēļu laikā laboja valsts rekordu.

Labāko rezultātu Palameika uzrādīja trešajā no sešiem mēģinājumiem, kad šķēpu aizmeta 66,15 metrus tālu.

Šis ir ceturtais labākais rezultāts pasaulē šosezon.

Virs 60 metriem viņai šajās sacensībās bija vēl viens ieskaitīts rezultāts, bet pārējie četri metieni bija 58-59 metru robežās.

Iepriekšējo reizi Palameika Latvijas rekordu laboja 14.jūnijā, kad Dimanta līgas sacensībās ASV aizmeta 64,86 metrus tālu. Tobrīd viņa sev piederošo Latvijas rekordu, kas bija palicis nemainīgs kopš 2009.gada vasaras, uzlaboja par 35 centimetriem.

Jāņa Lūša kausa izcīņā otro vietu ar 61,51 metru izcīnīja Sinta Ozoliņa-Kovala, bet trešā ar 56,19 metriem bija Līna Mūze.

Vīriešu sacensībās ceturtdien ar rezultātu 81,73 metri triumfēja Uzbekistānas sportists Ivans Zaicevs, bet labākais latvietis Rolands Štrobinders ar 78,32 metriem bija otrais. Savukārt uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās ukrainis Oleksandrs Ņičiporčuks, kurš bija 77,20 metrus tāls.

Junioriem ar 69,09 metriem uzvarēja Gatis Čakšs, jauniešiem labākais bija Patriks Gailums (67,82 metri), bet zēniem dažādās vecuma grupās panākumus svinēja Matīss Velps, Jānis Jansons un Filips Seinass.

Savukārt juniorēm labākā bija Anete Kociņa, kura meta 55,56 metrus tālu, jaunietēm ar 53,73 metriem labākā bija Laine Donāne, bet meitenēm uzvaras izcīnīja Monta Jankovska, lietuviete Meda Majauskaite un Annika Upīte.

Jelgavā, kas ir Lūša dzimtā puse, sacensības notika otro gadu pēc kārtas. Plānots, ka tā nākotnē kļūs par tradicionālu šo sacensību norises vietu.

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu