Venēcijas kinofestivālu atklās tilleris «Everests»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Šogad Venēcijas kinofestivālu atklās filma «Everest» («Everests») - lielbudžeta trilleris par 1996. gada traģiskajiem notikumiem pasaules augstākajā kalnā, trešdien ziņo festivāla organizētāji. «Filma «Everests» ir elpu aizraujošs stāsts par divu dažādu ekspedīciju piedzīvojumiem prātam neaptveramas sniega vētras apstākļos,» teikts festivāla ziņojumā.

Galvenās lomas filmā atveido Džeks Džilenhols, Džošs Brolins un Keira Naitlija, bet kinolentes režisors ir islandietis Baltazars Kormakurs.

«Everests» nepiedalās konkursā, Venēcijā to rādīs festivāla atklāšanas dienā 2. septembrī, savukārt oficiālā pirmizrāde ASV paredzēta 18.septembrī.

Venēcijas kinofilmu festivāls ir senākais festivāls pasaulē un 2015. gadā norisināsies no 2. līdz 12. septembrim. Mēneša beigās festivāla organizētāji paziņos nominētās filmas, tai skaitā filmas, kas nominētas galvenajai balvai «Zelta lauva».

«Everests» ir Džeka Krakauera bestsellera «Into Thin Air» («Retinātā gaisā») ekranizācijā. Tajā stāstīts par 1996. gada traģiskajiem notikumiem pasaules augstākajā kalna virsotnē, kas prasīja astoņu cilvēku dzīvības, kuru vidū bija arī slavenie alpīnisti Skots Fišers un Robs Hols.

Džilenhols atveidos amerikāņu ekspedīcijas līderi Skotu Fišeru. Savukārt Brolins spēlēs izdzīvojušo ārstu Beku Vetersu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu