Zvejnieku svētku ceļvedis

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto roja.lv

Jūriņ prasa smalku tīklu... Tāpat kā zvejnieksvētki zivis un jautrību! Lūk, ceļvedis, kurp doties atzīmēt Jūras vai zvejnieku svētkus.

 
Foto: Ekrānšāviņš LatgalesRegionalaTV video

Lubāna ezera krastā

11.jūlijā Rēzeknes novada Nagļu pagastā, Lubāna ezera krastā, norisināsies tradicionālie Zvejniekdienas sporta svētki «Nagļi-2015».

Zvejnieku svētkos ik gadu tuvi un tāli ciemiņi ir aicināti paviesoties Latvijā vienīgajā zvejniekciemā ārpus Baltijas jūras piekrastes, kā arī piedalīties dažādās aizraujošās sportiskajās aktivitātēs.

Foto: Ekrānšāviņš LatgalesRegionalaTV video

Svētki sāksies jau no agra rīta plkst.6 ar makšķerēšanas sacensībām pie ūdenskrātuves slūžām. No plkst.8 norisināsies dažādas sacensības uz ūdens, tostarp laivu cīņas un zivju brišanas sacensības, bet plkst.10.30 Nagļu pagasta sporta laukumā visi aicināti uz sporta svētku oficiālo atklāšanu.

Turpinājumā paredzētas sacensības sporta laukumā un skvērā pretī sporta laukumam. Dažādas sacensības paredzētas arī mazajiem svētku dalībniekiem, darbosies piepūšamās atrakcijas.

Dažādas jautras stafetes un atrakcijas, par kuru norises laiku un vietu tiks paziņots iepriekš, notiks visas dienas garumā, bet noslēgsies zvejnieku svētki ar nakts balli, kurā uz lustēšanos aicinās grupa «Ginc un Es».

Visi, kuri vēlas aktīvi piedalīties dažādās jautrās stafetēs un zivju brišanas sacensībās, aicināti ņemt līdzi vecas kedas un bikses, kā arī nodrošināties ar sausu maiņas apģērbu.

Zvejniekdienas sporta svētkus organizē Rēzeknes novada pašvaldības Nagļu pagasta pārvalde.

 
Foto: publicitātes

Mērsragā svinēs Jūras svētkus

Sestdien, 11.jūlijā, Mērsragā svinēs Jūras svētkus, informēja Mērsraga Tautas nama vadītāja Aija Barovska.

Tie, kam patīk makšķerēšana, aicināti jau plkst.6.30 pulcēties pie Mērsraga kanāla, kur notiks kausa izcīņa makšķerēšanā. Savukārt no plkst.9 līdz 12 pie Mērsraga vidusskolas notiks atraktīvas Neptūna sporta atrakcijas - enkura nešana, zābaka mešana, lodes grūšana, šautriņu mešana, basketbola un florbola metieni, futbola bumbas žonglēšana un svaru bumbas celšana. Turpat, sākot ar plkst.10, norisināsies Mērsraga kausa izcīņas pludmales volejbolā otrais posms. Būs iespēja arī pierādīt savu prāta asumu zolītes spēlē.

Foto: Publicitātes foto mersrags.lv

No plkst. 10 līdz 17 ikvienam būs iespēja vizināties ar kuģīti.

Savukārt brīvdabas estrādē «Jēgerleja» aktivitātes sāksies plkst.12, kad ciemos tiks gaidīts jūras valdnieks. Neptūna vizīti pavadīs eksotisko deju centra «Alegria» dejotājas. Plkst.13 varēs ieklausīties daudzsološos muzikālos jauniešos, kā arī apmeklēt grupas «On My Way» koncertu. Plkst.14 tiks sumināti visi, kuri uzrādījuši īpaši labus rezultātus sportiskajās aktivitātēs.

Plkst.15 estrādē uzstāsies grupa «Musiqq», plkst.16 uz skatuves kāps dziedātājs Mārtiņš Ruskis, bet plkst.17.30 ikvienu priecēs grupa «Gain Fast». Plkst.18.30 paraugdemonstrējumus sniegs ielu vingrotāji. Savukārt plkst.19.30 uzstāsies dziedātājs Viktors Zemgals.

No plkst.22 notiks dejas kopā ar grupu «Sienāži».

 
Foto: publicitātes

Ventspilī svinēs Jūras svētkus

Jūlija otrās nedēļas nogalē, 11. un 12. jūlijā, Ventspilī svinēs Jūras svētkus, informēja Ventspils pilsētas stratēģisko kultūras projektu vadītājs Kaspars Antess.

Jūras svētku vadmotīvs šogad būs «Zelta zivtiņu meklējot», kur zelts simbolizē pārticību un lustīgu dzīvošanu, bet zivs - īsto Ventspils garšu. «Svētku vadmotīvs sevi apliecinās populāru mūziķu koncertos, sporta, aktīvas nodarbes un atpūtas pasākumos lieliem un maziem, ventspilniekiem un pilsētas viesiem,» informēja Antess.

Foto: Publicitātes foto ventspils.lv

Galvenie svētku pasākumi notiks sestdien, 11.jūlijā, no plkst. 11 Ostas ielas promenādē. Dažādu žanru koncertprogrammās uzstāsies grupas «Manta», «Elpa», «Eolika», «Apvedceļš», Liepājas ģitāristu lielansamblis, dueti Liene Šomase un Jānis Moisejs, Jolanta Gulbe un Deniss Paškevičs, Rassel un Sabīne Berezina, Ūdrītis un Balode, kā arī solisti Žoržs Siksna, Guntis Veits un Edgars Pujāts. Koncertu vadīs Gvido Linga un Kaspars Mauriņš. Savukārt Jūras svētku ietekmīgākais personāžs Neptūns šogad sola ierasties zelta zivtiņu pavadībā.

Svētku apmeklētāji varēs pārbaudīt savu veiksmi tiešā nozīmē: 11.jūlijā visas dienas garumā darbosies Zelta zivtiņas vēlēšanās iecirknis, kurā savu karstāko vēlēšanos varēs iemest vēlēšanos urnā, svētku noslēgumā piedaloties izlozē, kurā varēs laimēt ceļojumu četrām personām uz Zviedriju. Laimēt varēs arī īpašo Ventspils «naudu» ventus, nofotografējoties kopā ar zelta zivtiņas māksliniecisko objektu un ielādējot bildes portālā «Visitventspils.com».

11.jūlijā ārpus Ostas ielas promenādes svētku pasākumi notiks arī Livonijas ordeņa pilī, Amatu mājā, pie Galvenās bibliotēkas, pludmales volejbola laukumā, Ventas upes akvatorijā, tirgus laukumā un bērnu parkā «Fantāzija». Svētku dienas vakarā plkst.21 Reņķa dārzā sāksies Jūras svētku balle, kurā par dzīvo deju mūziku gādās Pits Andersons ar grupu, šlāgerapvienība «Kantoris 04» un DJ ANss.

12.jūlijā svinības turpināsies mazajos Jūras svētkos ar īpašām programmām bērnu parkos, Piejūras brīvdabas muzejā un Herberta Dorbes memoriālajā muzejā «Senču putekļi».

 
Foto: publicitātes

Rojā tiks svinēti Zvejnieksvētki

Rojā 11.jūlijā tiks svinēti Zvejnieksvētki, kas šajā pusē tiek atzīmēti jau 65 gadus, pavēstīja Rojas novada kultūras pasākumu organizatore Dace Broka.

Viņa informēja, ka jau tradicionāli svētkos ieradīsies Jūras valdnieks ar savu svītu, dodoties tradicionālajā īpašajā svētku braucienā pa Rojas ielām, kam varēs pievienoties ikviens interesents ar savu kabrioletu vai divriteni.

Foto: roja.lv

Interesentiem būs iespēja izvizināties ar kuģīšiem un jahtu, kā arī burinieku. Apskatei būs pieejams arī krasta apsardzes kuteris «Skrunda».

Mazāko apmeklētāju izklaidēm būs pieejama Sīču pludmale un jaunais rotaļlaukums pie jūras, kā arī dažādas atrakcijas, karuseļi un jautra spēļu programma kopā ar Kašeru un Jogitu.

Savukārt lielākie un izveicīgākie svētku apmeklētāji varēs piedalīties zvejniekspēlēs un pasportot dažādās pludmales sacensībās.

Rojas Jūras zvejniecības muzejā iecerētas sarunas ar īstu zvejas vīru un iespēja apgūt tīklu lāpīšanas ABC, kā arī noskatīties agrāko laiku video filmas par zvejniekiem un zvejniecību.

Par svētku muzikālo pusi dienas koncertā rūpēsies aktieru ansamblis «Drama» un ceļotāju duets Ilona Balode un Rolands Ūdris. Savukārt dienas zaļumballē uz dejām svētku apmeklētājus aicinās grupas «Roja» un «Zelmeri PRO». Vakarā Rojas pludmalē uz divām skatuvēm uzstāsies Gacho, «Labvēlīgais Tips», «Jumprava», «Bet Bet», «Credo», «Galaktika» un «Mākoņstūmēji», kā arī DJ Ufo un DJ JAX. Rojas pludmalē darbosies arī diskobārs «Četri balti krekli».

Svētku kulminācijā ap pusnakti būs vērojams salūts virs jūras, bet pēc tam turpināsies dziesmas un dejas līdz pat rīta gaismai, sola svētku rīkotāji.

 
Foto: liepajniekiem.lv

Jūras svētki Liepājā

Foto: liepajniekiem.lv

Jau 10. jūlijā Jūras svētku ietvaros pulksten 17.00 Liepājas muzejā tiks atklāts Pētera Jaunzema zvejniecībai veltītais fotoalbums «Piemares Īstenieki», taču visplašākā kultūras, izklaides un sporta pasākumu programma gaidāma sestdienā.

Kā katru gadu ikviens ir aicināts uz piemiņas brīdi bojāgājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, kas šogad 11. jūlijā pulksten 11.00, kuģu taurēm skanot, notiks Kūrmājas prospekta galā pie pieminekļa bojāgājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem. Ar savu uzrunu bojāgājušos jūrniekus un zvejniekus pieminēs Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš, Liepājas ostas kapteinis Pēteris Gudkovs, Jūras spēku flotiles komandieris, jūras kapteinis Juris Roze un Jūras spēku flotiles kapelāns Dāvids Šterns.

Ar savu piedāvājumu liepājniekus un Liepājas viesus Kūrmājas prospektā, sākot ar pulksten 11.00, priecēs 62 amatnieki un mājražotāji. Tirdziņa apmeklētāji varēs iegādāties dažādus tirgotāju ražotus un gatavotus ēdienus, kā mājas sierus, mājas saldējumus, mājas kūpinājumus, griķu izstrādājumus, kūpinātas un konservētas zivis u.c. Dāmas varēs palutināt sevi, iegādājoties kādu rotaslietu, kas gatavotas no bronzas, sudraba, dzintara, gliemežvākiem vai akmeņiem. Tematiski svētkiem varēs iegādāties jūrnieku cepures un citus jūrnieku stila apģērbus. Turpat norisināsies arī «Rimi Latvia» rīkotā konkursa «Latvijas gardākā kūka» otrais pusfināls, kurā draudzīgā cīņā tiks noskaidroti divi gardāko kūku cepēji.

Tikmēr pludmalē no pulksten 10.00 tiks noskaidroti visspēcīgākie un izturīgākie sacensībās «Pludmales spēks». Savukārt pie Cēsu alus skatuves no pulksten 10.00 pirmo reizi Latvijā norisināsies «Air Guitar» jeb gaisa ģitāru čempionāts.

Kamēr pludmalē stiprinieki mērosies spēkiem, Jūrmalas parkā pie pieminekļa pasaules čempions ledus skulptūrās Kārlis Īle apskatei gatavos romiešu jūras dievu Neptūnu ledus formā.

No pulksten 12.00 pludmalē interesenti varēs vērot izpletņlēcēju šovu, savukārt Jūrmalas parkā mazie un lielie tiek aicināti izmēģināt futnetu jeb bumbas speršanu pāri tīklam. Tikmēr uz Liepājas Dzintara skatuves Valdis Skujiņš dalīsies stāstos par Liepājas dzintaru, norisināsies muzikālās meistarklases un Liepājas POP/ROK skolas popūrijs. Aktīvās atpūtas piekritēji aicināti pulksten 12.30 pulcēties pie Cēsu alus skatuves, lai piedalītos Alpina krāsu skrējienā.

No pulksten 14.30 uz Cēsu alus skatuves kāps un apmeklētājus muzikāli izklaidēs Fēlikss Ķiģelis, Armandsound un VCP Funkology.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu