Foto: Slapji tautastērpi, slīd pastalas, bet turpinām dancot!

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Šodien, 10. jūlijā, plkst 12:00 sākās XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku lielkoncerta «Līdz varavīksnei tikt» koncerti Daugavas stadionā. Diemžēl laika apstākļi nelutina un dejotājiem nākas dejot ne vien slapjos tautastērpos, bet arī manevrēt uz slapjā, slidenā laukuma seguma.

Kā zināja stāstīt koncertaa aculiecinieki, Daugavas stadiona segums lietus dēļ ir tapis ļoti slidens:

«Tas burtiski pārvērties par slidotavu. Dejotājiem slīd kājas, un dejošana ir manāmi apgrūtināta!»
Foto: Facebook/Ilze Graudiņa

Arī skatītājiem uz krāšņo deju koncertu jāraugās, sēžot uz slapjiem soliņiem un apbruņojoties ar lietusmētelīšiem.

Dejotājiem šodien gaidāms otrais koncerts - plkst 17:00, tāpēc svarīgi līdz tam ir tautas tērpus izžāvēt, kas ir gana smagi, esot slapji.

Foto: TVNET
Foto: TVNET

Atgādinām, ka šodien gaidāms vēl viens ģenerālmēģinājums plkst. 17:00, kā arī 11.jūlijā pl. 11:00 raibus deju rakstus izdejos tautas deju kolektīvi lielkoncertā «Līdz varavīksnei tikt» Daugavas stadionā, kur gandrīz 17 tūkstoši mazu un lielu dejotāju no visiem Latvijas novadiem uzburs-noburs-pieburs-saburs bērnības sapņus un domas.

Lielkoncertā piedalās Latvijas izglītības un kultūras iestāžu deju kolektīvi. Programma veidota pa vecumposmu grupām – no pirmsskolas dejotājiem līdz vidusskolēniem. «Koncerts ir veidots kā stāsts par mazu meiteni Artu, kas grib nokļūt līdz varavīksnei. Kopā ar meitenes piedzīvojumiem izdzīvosim viņas augšanu un sapņus. Pirmo reizi koncerta struktūru papildinās īpaši veidotas horeogrāfiskās ainas. Dejotāji ne tikai dejos, bet arī dziedās,» stāsta viena no koncerta mākslinieciskajām vadītājām Indra Ozoliņa. Koncertā piedalīsies 18339 dejotāji, no kuriem 1400 piedalīsies horeogrāfiskajās ainās. Koncerta radošā grupa - mākslinieciskie vadītāji Indra Ozoliņa, Inga Pulmane, Agris Daņiļevičs (horeogrāfisko ainu autors), režisore Inga Cipe un scenogrāfs Reinis Suhanovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu