Nevils par mata tiesu izvairās no sadursmes ar traktoru

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Pārtraukumu līdz jūlija beigām, kad norisināsies neapšaubāmi populārākais pasaules rallija čempionāta posms - Somijas rallijs -, čempionāta dalībnieki izmanto testiem.

Tā, piemēram, Hyundai rūpnīcas komanda šobrīd aizvada sagatavošanos un testus Vācijā, kur tiek pilnveidots gan esošais i20 WRC, gan arī gatavota jauna sacīkšu mašīnas versija. Bet, kamēr inženieri prāto, ko vēl iespējams uzlabot un kādi regulējumi būs piemērotākie trīs nedēļas pēc Somijas notiekošajā Vācijas rallijā, rallisti trenējas un pat piedzīvo ekstrēmus brīžus.

Beļģim Tjerī Nevilam gatavošanās Vācijā noteikti kādu laiku paliks atmiņā, jo Hyundai komandas braucējs tikai par mata tiesu paguva izvairīties no sadursmes ar traktoru. Tā vadītājs acīmredzot nebija informēts, ka pa šaurajiem ceļiem starp vīnogulāju alejām var traukties auto ar vairāk nekā 100 kilometriem stundā, tāpēc savus ikdienas darbus veica kā ierasts. Viņam gan tāpat vajadzētu atcerēties, ka pirms izbraukšanas uz ceļa, lai cik mazas nozīmes tas būtu, ir jāpārliecinās par drošību. Jo citā reizē auto, kas tuvosies no labās puses, var nebūt rallija mašīna ar spēcīgām bremzēm un pieredzējušu braucēju pie stūres.

Jāpiezīmē gan, ka arī traktora vadītājs varētu būt sportists, jo tāda reakcija, kādu viņš demonstrē, pārslēdzoties braukšanai atpakaļgaitā, nebūt nepiemīt katram cilvēkam.

2015. gada pasaules rallija čempionātā ir aizvadīti septiņi posmi, un pēc tiem kopvērtējuma līderis ar 161 izcīnītu punktu ir iepriekšējo divu sezonu titulu ieguvējs Sebastjans Ožjē no Volkswagen komandas. Otrajā vietā ar 83 punktiem atrodas Ožjē komandas biedrs Andreass Mikelsens, bet trešais patlaban ir Mads Ostbergs no Citroen vienības. Viņa kontā 69 punkti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu