Dalībnieki apmierināti ar ēdināšanu dziesmu un deju svētkos; dažiem brokastīs gurķis ar cepumiem

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr.com Ilmārs Znotiņš

Aptaujātie XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki ir apmierināti ar ēdināšanu svētku laikā. Īpaši ēdienu slavēja puiši no Upītes Viļakas novadā, stāstot, ka svētkos viņus viss apmierina, bet ēdināšana ir sevišķi laba. Savukārt meitenes no Rīgas, kuras brokastis ēd Rīgas Skolēnu pilī, stāstīja, ka kādu rītu bijušas pārsteigtas par brokastīm, kurās saņēmušas gurķi un cepumus.

Pārējie aptaujātie svētku dalībnieki stāstīja, ka brokastīs ēduši griķus ar cīsiņiem un siermaizi, un atzina, ka tas bijis garšīgi. Meitenes no Rīgas stāstīja, ka pusdienās bijis sautējums un biešu zupa. Arī viņas slavēja saņemto maltīti.

Vairāki svētku dalībnieki atzīmēja, ka ēdiena porcijas ir pietiekami lielas.

Kā stāstīja kolektīva dalībnieki no Ventspils, ēdiens ir labs un tā ir daudz. «Mums ir arī vietējie veikali, ja ar to, ko dod, nepietiek,» norādīja vairākas rīdzinieces, kuras darbojas folkloras kopā.

Viena dalībnieka ēdināšanas izmaksas dienā ir 7 eiro. Šajā summā ir iekļautas visas ēdienreizes - brokastis, pusdienas un vakariņas.

Vairākās ēdienreizēs bērniem esot arī jāieturas svētku norises vietās, kas nozīmē, ka viņiem līdzi ir sagatavotas sausā ēdiena pakas. Arī šajā gadījumā svētku organizatori noteikuši, ka šīm ēdienreizēm jābūt sabalansētām.

Jau ziņots, ka XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku laikā ikdienas uzraudzību veic vairāk nekā 40 pārtikas inspektori no Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD).

Uzraudzība tiek veikta vairāk nekā 60 izglītības iestādēs, kurās izmitināti dziesmu svētku dalībnieki no visas Latvijas, kā arī tiek uzraudzīti 40 ēdināšanas uzņēmumi, kas nodrošina Rīgas dalībnieku ēdināšanu.

Pārbaudes tiek veiktas arī izbraukuma tirdzniecības vietās tieši pasākumu norises vietās Mežaparkā, «Daugavas» stadionā un Ķīpsalā. Inspektori atzinuši, ka būtiskas neatbilstības nav konstatētas, bet, ja tādas rodas, tās ātri iespējams novērst.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12.jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu