Rinkēvičs aicina ES dot skaidru signālu par Pētera Grestes atbrīvošanu (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP/V) 23.jūnijā Luksemburgā notikušajā Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē aicināja ES dot skaidru signālu par Ēģiptē notiesātā žurnālista Pētera Grestes un viņa kolēģu atbrīvošanu.

Kā informēja Ārlietu ministrijas Preses un informācijas nodaļa, saistībā ar Ēģiptes tiesas spriedumu par brīvības atņemšanu «Al Jazeera» žurnālistiem, tai skaitā Latvijas un Austrālijas pilsonim Grestem, Rinkēvičs kopīgi ar Nīderlandes un Apvienotās Karalistes ārlietu ministriem aicināja paust kopīgu ES pozīciju, mudinot atbrīvot žurnālistus un nosodot preses brīvības ierobežošanu.

Ministri aicināja ES Augsto pārstāvi arī turpmāk konsekventi iestāties par notiesāto «Al Jazeera» žurnālistu atbrīvošanu.

Jau ziņots, ka Kairas tiesa pirmdien telekanāla «Al Jazeera» žurnālistam Grestem piesprieda septiņu gadu cietumsodu.

Kairas tiesā pirmdien Gresti un vēl divus telekanāla «Al Jazeera» Kairas biroja darbiniekus atzina par vainīgiem Ēģiptes nomelnošanā un sadarbībā ar aizliegto kustību Musulmaņu brālība.

Rinkēvičs solīja, ka Latvija kopā ar ES un Austrāliju turpinās cīnīties par Grestes atbrīvošanu. Ārlietu ministrija uzskata, ka tiesas procesa gaitā nav ņemti vērā visi apstākļi, kas saistīti ar Grestes aizturēšanu, tostarp tiešu pierādījumu trūkums.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu