Pašmāju blūza ģitārists «Johnny B'Beast» izdevis debijas albumu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašmāju alternatīvā blūza ģitārists Johnny B'Beast izdevis debijas albumu «Wildboars and Trains», ko šovasar prezentēs koncertos Latvijā un Polijā. Albums ierakstīts 2014./2015. gadā Valmierā, Hodila studijā, Ģirta Laumaņa (Lomix) vadībā.

Ierakstā apkopotas 12 kompozīcijas - gan instrumentālas, gan ar vokāla partijām. Visus instrumentus - gan elektronisko, gan paštaisīto šaha dēlīša akustisko ģitāru, kā arī bungas, ermoņikas un ukuleli iespēlējis pats Johnny B'Beast. Albuma tematika ir visai plaša - apdziedātas Rīgas slavenās mežacūkas, blūza noskaņās ietērpts instrumentāls stāsts par Stāmerienas mazbānīti, izmantoti arī klasiskie blūza motīvi - stāsti par mīlestību, nodevību, un nāvi.

«Skaidrs, ka mūsdienās mūzika galvenokārt dzīvo virtuālā vidē, taču man gribējās paveikto apkopot un izdot arī fiziskā formā, kaut vai lai uzdāvinātu pāris tuviem draugiem vai piedāvātu to pret ziedojumu apmainīt īsteniem melomāniem, kolekcionāriem. Kompaktdiski ir noiets etaps, savukārt plati iespiest ir dārgi, jāpasūta vismaz vairāki simti vienību un jāgaida ilgs laiks,» stāsta blūzmenis. Rezultātā nolemts piedāvāt paša gatavotu ierakstu USB formā, finiera kastītē, kopā ar 50 g džina pudelīti, tūjas zariem, rokrakstā noformētu iepakojumu un visam pa virsu - vaska zīmogu.

«Wildboars and Trains»
«Wildboars and Trains» Foto: Publicitātes foto

Albums «Wildboars and Trains» jau vairākas nedēļas pieejams interneta vidē bandcamp.

Johnny B'Beast šovasar uzstāsies vienā no Eiropas vērienīgākajiem blūza festivāliem, Suwalki Blues Fest Polijā, Siguldas Blūza festivālā, kā arī RockUp festā Ikšķilē. Līdz šim aizvadīti vairāki koncerti krogos un festivālos gan dzimtenē, gan arī Itālijā un Igaunijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu