Trešā diena: fināls, «Riti raiti», svētku atklāšana un ielu koncerti

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētku trešajā dienā (08.07.) notiks koru fināla konkurss, folkloras programma «Riti raiti», tautas mūzikas koncerts «Lai balstiņas tālu skan!» un Svētku atvēršana 11. novembra krastmalā.

Koru fināla konkurss

Laiks: 10:00 - 20:00

Vieta: Rīgas Latviešu biedrības nams; Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija.

Savu sniegumu skatītājiem rādīs labākie skolu kori, kuri atlases skatēs būs saņēmuši augstāko žūrijas novērtējumu.

Burtiski burvīgs burziņš Vērmanes dārzā

Laiks: 10:00 - 21:00

Vieta: Vērmanes dārzs

Būvējot Likteņdārzu kā dāvanu Latvijai 100. dzimšanas dienā, tā īstenotāji kopā ar XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīkotājiem šogad, dodoties uz Likteņdārzu, kopā ar savu pelēko akmeni amfiteātrim aicina atvest arī saujiņu zemes no savām dzimtajām mājām, novada, lai uzbūvētu Lielo kalnu. Tas paredzēts ap 12 metru augsts, un no tā virsotnes pavērsies skats uz dārzu un Daugavu. Pavisam kopā kalnam nepieciešams ap 200 tūkstošu kubikmetru zemes. Lai iemūžinātu savu vārdu Likteņdārza draugu alejā, ko veidojam kopš 2012.gada, aicinām mūsu stendā Vērmanes dārzā pasūtīt bruģakmeni ar savu vārdu un uzvārdu. Likteņdārza draugu alejā jau iebruģēti vairāk nekā 11 000 bruģakmeņu. Dārza idejai ar savu bruģakmeni atbalstu pauduši gan Latvijas sportisti, tai skaitā «Dinamo Rīga» komanda, Jānis Lūsis, Voldemārs Lūsis, Kristians Lūsis, Aigars Apinis, Aldis Šūpulnieks, Daiga Dadzīte, Raimonds Bergmanis, Dainis Dukurs, Martins Dukurs un Tomass Dukurs, gan Likteņdārza ziedojumu akciju «Top Latvijas Likteņdārzs!» dalībnieki - LTV žurnālists Jānis Geste, mūziķi Aija Andrejeva, Kārlis Kazāks un Jānis Holšteins Upmanis, diriģents Ints Teterovskis, aktieri Sigita Jevgļevska, Uldis Dumpis un Varis Vētra, gan politiķis Artis Pabriks, gan Ilze Jurkāne, Aina Poiša, Jolanta Gulbe Paškeviča, Deniss Paškevičs, Elita Patmalniece, Žaklīna Cinovska un daudzi, daudzi citi.

Folkloras kopu individuālās programmas RITI RAITI

Laiks: 11:00 - 17:00

Vieta: Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs

Folkloras programma dažādās norisēs prezentēs apgūtas un pārmantotas lokālās dziedāšanas, muzicēšanas, stāstīšanas, rotaļāšanās un dejošanas tradīcijas mūsdienu kontekstā bērnu un jauniešu folkloras kopu, kā arī individuālu izpildītāju sniegumā. Rotaļu programma «Rotaļu raksti» apvieno 21 latviešu tradicionālo rotaļdeju, kuras parāda rotaļu ar dziedāšanu, rotaļdeju un latviešu tradicionālo deju iespējas gan sadzīvē, gan priekšnesumos. Rotaļu programma paredzēta īstenošanai pilsētvidē un Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā gan kā koncertnorise, gan kā meistardarbnīca. Folkloras konkursu uzvarētāju koncerts «Gudru ņēmu padomiņu» būs folkloras programmas «odziņa», kas parāda tradīciju mantinieku mērķtiecīgu virzību uz individuālu pilnveidošanos un saskanīgu sadarbošanos dziedot, muzicējot un dejojot. Folkloras kopu individuālās programmas, interaktīvas sadziedāšanās un sadancošanas norises dos ieskatu Latvijas vēsturisko novadu tradīciju daudzveidībā un tiks parādītas Vērmanes dārzā, Latvijas Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā un Dziesmu svētku estrādē.

Tautas mūzikas koncerts «Lai balstiņas tālu skan!»

Laiks: 18:00

Vieta: Koncertzāle «Rīga»

Koncertzālē «Rīga» skanēs tautas mūzikas koncerts «Lai balstiņas tālu skan», kurā piedalās Latvijas skolu jaunatnes mazie mūzikas kolektīvi - vokālie ansambļi, lauku kapelas, instrumentālie ansambļi un ritma grupas. Programma saturiski ir veidota ar latviešu tautas dziesmām, apdarēm, rosinot katram novadam izcelt sev raksturīgo, apvienojot to ar mūsdienīgo. Speciāli šim koncertam tapis arī komponista Valda Zilvera jaundarbs - četrdaļīgs cikls ar tautas dziesmu vārdiem «Danco, danco tu, saulīte!». Koncerta vadītāji Jolanta Strikaite un Jānis Strazdiņš.

Svētku atvēršana

Laiks: 21:30

Vieta: 11.novembra krastmala

Plkst.21:30 11.novembra krastmalā notiks Svētku atvēršana, kurā pulcēsies svētku dalībnieki, pedagogi, virsvadītāji un virsdiriģenti. Svētku atvēršana iecerēta kā uvertīra svētkiem, kurā visi veidi un žanri parādīsies vienkopus. Tā tiks veidota kā muzikāli horeogrāfisks uzvedums, kur, kopā dziedot, dejojot un veidojot noteiktu kustību rituālu, dalībnieki iedzīvinās svētku simbolus un atribūtiku. Ieeja pasākumā - tikai svētku dalībniekiem, uzrādot identifikācijas karti.

Visas dienas garumā ielu koncerti notiks šādās vietās

  • Bērnu klīniskās universitātes slimnīca
  • Juglas bērnu slimnīca
  • «Lido atpūtas centrs» Krasta ielā plkst. 12.00 - 17.00
  • Spīķeru kvartāls plkst. 11.00 - 16.00

gal:22351]

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu