Francijā streikos arī gaisa satiksmes kontrolieri

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Francijai nākamnedēļ draud vēl lielāks satiksmes haoss, jo gaisa satiksmes kontrolieri piektdien paziņoja, ka sāks streiku pēc tam, kad pēdējos gados lielāko protesta akciju ir sarīkojuši dzelzceļa darbinieki.

Divas lielākās gaisa satiksmes kontrolieru arodbiedrības SNCTA un «Unsa-ICNA» paziņoja, ka no pirmdienas streikos sešas dienas, un brīdināja, ka tas būtiski ietekmēs avioreisus.

Streiks, kas tiek rīkots tūrisma sezonas karstumā valstī, kas piesaista vairāk ārvalstu tūristu nekā jebkura cita pasaules valsts, tiek rīkots pēc desmit dienas ilguša dzelzceļa sektora darbinieku streika, kas ietekmējis gan vietējo, gan starptautisko dzelzceļa satiksmi.

Vairāk nekā 60% no 4000 gaisa satiksmes kontrolieriem ceturtdienas vakarā nobalsoja par streiku pirms 30.jūnijā noteiktā termiņa, kad Francijai Eiropas Savienībā ir jāiesniedz savs budžeta plāns transporta sektoram nākamajiem pieciem gadiem.

Streikotāji protestē pret plāniem 2015.-2019.gadā samazināt izdevumus sektorā, jo, kā viņi saka, tas apdraudēs «nepieciešamo sniegumu un modernizāciju, kas jāveic, lai garantētu efektīvus gaisa satiksmes navigācijas pakalpojumus Francijā».

Izmaksu samazinājums ir daļa no Eiropas Komisijas plāna, kas tiek saukts par «Kopīgo Eiropas debesu plānu». Tas paredz samazināt gaisa navigācijas izmaksas, organizējot gaisa telpu funkcionālos blokos atbilstoši gaisa satiksmes plūsmai, nevis nacionālajām robežām.

Streikotāji uzstāj, ka tāds plāns novedīs pie gaisa satiksmes liberalizācijas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu