ASV vadītā koalīcija pastiprina kampaņu pret «Islāma valsti»

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV vadītā koalīcija pastiprinājusi kampaņu pret teroristu grupējumu «Islāma valsts» Sīrijā, pirmdien paziņojis Savienoto Valstu prezidents Baraks Obama, vienlaikus brīdinot, ka gaidāma gara cīņa.

Obama ar šādu paziņojumu nāca klajā pēc tikšanās ar augstākajām militārpersonām un saviem nacionālās drošības padomniekiem, lai apspriestu cīņu pret «Islāma valsti», kas sagrābusi savā kontrolē plašas teritorijas Irākā un Sīrijā.

Obama paziņoja, ka ASV vadītā koalīcija turpinās bombardēt naftas un dabasgāzes rūpnīcas, ko islāmisti izmanto savu teroristisko aktivitāšu un propagandas finansēšanai.

Prezidents sacīja, ka koalīcijas mērķis ir «Islāma valsts» vadības un infrastruktūras iznīcināšana Sīrijā.

Vienlaikus Obama brīdināja, ka cīņa būs gara un tajā iespējamas arī neveiksmes.

«Tas nebūs ātri. Šī ir ilgtermiņa kampaņa,» uzsvēra Obama.

Viņš sacīja, ka pret «Islāma valsti» veikti jau vairāk nekā 5000 uzlidojumu, iznīcinot tūkstošiem kaujinieku, tostarp grupējuma komandierus.

Obama arī sacīja, ka jāpieliek lielākas pūles Irākas valdības spēku un sunnītu cilšu kaujinieku apmācīšanai, kā arī jāatbalsta mērenie sīriešu nemiernieki.

Nedēļas nogalē ASV vadītā koalīcija veica intensīvus uzlidojumus Rakai, kas ir viens no «Islāma valsts» bastioniem Sīrijā.

Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija «Syrian Observatory for Human Rights» (SOHR) ziņoja, ka uzlidojumos dzīvību zaudējuši vismaz 30 cilvēki, tostarp seši civiliedzīvotāji.

ASV aizsardzības ministrs Eštons Kārters paziņoja, ka uzlidojumu mērķis nav bijuši konkrēti «Islāma valsts» kaujinieki, bet atbalsta sniegšana kurdu kaujiniekiem, kas arī cīnās pret islāmistiem.

Obama sacīja, ka pēdējā gadā pierādījies, ka ar efektīvu partneri uz vietas «Islāma valsti» ir iespējams sakaut.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu