Vējoņa kanceleju vadīs Bimbirulis; kancelejas vadītāja vietniece būs Kazeka

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Nākamā Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa kancelejas vadītāja amata pienākumus no 8.jūlija turpinās pildīt Aleksandrs Bimbirulis, savukārt kancelejas vadītāja vietnieces amatu ieņems Egita Kazeka.

Kā informēja prezidenta Preses dienestā, Maija Manika uzņemsies Valsts prezidenta ārlietu padomnieces pienākumus, bet prezidenta likumdošanas un juridiskā padomniece būs Kristīne Jaunzeme.

Par Valsts prezidenta padomniekiem kļūs arī Karīna Rāviņa-Vimba un Andis Jēkabsons, bet ārštata padomnieks būs Jānis Kažociņš.

Jau ziņots, ka pašreizējais Valsts prezidents Andris Bērziņš aprīļa sākumā paziņoja, ka atkārtoti nekandidēs uz Valsts prezidenta amatu. Šī ir pirmā reize atjaunotās Latvijas vēsturē, kad prezidents labprātīgi izvēlas nekandidēt otrajam amata termiņam. Divus prezidenta pilnvaru termiņus pēc kārtas šajā amatā nav pavadījis tikai Valdis Zatlers, kuru publiski solīja atbalstīt, taču nepārvēlēja 10.Saeimas deputāti.

Zaļo un zemnieku savienības virzītais kandidāts Vējonis par nākamo Valsts prezidentu tika ievēlēts 3.jūnijā. Viņu ievēlēja piektajā balsojumā. Par viņu balsoja 55 Saeimas deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu