Kredītņēmēju asociācijas vadītājs Āboliņš tiesā prasa savu maksātnespēju

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Latvijas Kredītņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs un Lielvārdes novada domes deputāts Jānis Āboliņš tiesā iesniedzis savu fiziskās personas maksātnespējas pieteikumu, liecina informācija Maksātnespējas administrācijas mājaslapā.

Pieteikums Ogres rajona tiesā iesniegts 2.jūlijā.

Ogres rajona tiesa pārstāvis Arnis Naglis aģentūrai BNS pastāstīja, tad Āboliņš 2008.gadā bija pirmais, kurš Latvijā tiesā iesniedza fiziskas personas maksātnespējas pieteikumu, bet, tā kā viņš nepildīja maksājuma grafikus Ogres rajona tiesa izbeidza tiesvedību šajā lietā, vienlaikus neatbrīvojot Āboliņu no nedzēstajām saistībām.

«Iemesli tie paši, kas 2008.gadā [kad sākotnēji iesniegts maksātnespējas pieteikums]. Nekas nav mainījies, vairāku kreditoru prasības par parāda piedziņu ir apmierinātas. Es saprotu, ka pēc šā brīža situācijas, pēc šā brīža ienākumiem, es tās [parādsaistības] nespēšu segt ne 20, ne 30, ne 40 gadu laikā. Loģisks iznākums, lai kaut kādā veidā risinātu šo problēmu, ir Maksātnespējas likumā paredzētā kārtība,» sacīja Āboliņš, piebilstot,

viņa parādsaistības, kas uz šo brīdi norādītas tiesā, ir apmēram 200 000 eiro.

Pēc viņa minētā, iepriekš pret viņu prasības par parāda piedziņu iesniegušas gan «SEB banka», gan «Swedbank». Tiesa šīs prasības apmierināja. Tāpat Āboliņam ir arī citi kreditori, piemēram, problemātisko aktīvu pārvaldītājs «Reverta» (iepriekš «Parex banka»).

«Ar dažiem kreditoriem esmu veiksmīgi vienojies par parāda apmaksu (..) Ir tādi kreditori, ar kuriem nevar vienoties. Tā pati «Gelvora» [Lietuvas parādu piedziņas kompānija], kura parādu no pieciem tūkstošiem ir uzaudzējusi līdz 25 tūkstošiem. Neredzu, kāpēc, piemēram, vienam kreditoram vajadzētu piecas reizes pārmaksāt un citam neko nemaksāt,» atzīmēja Āboliņš.

Ogres rajona tiesa Āboliņa pieteikumu par fiziskas personas maksātnespēju rakstveida procesā skatīs 9.jūlijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu