Rīgas skolēni uzvar Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Raivo Sarelainens

Ar 167 medaļām, tajā skaitā 72 zelta, 44 sudraba un 51 bronzas medaļu Rīgas skolēni kopvērtējumā izcīnīja 1. vietu Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē, aiz sevis atstājot Daugavpili, kas ieņēma otro vietu, un Jūrmalu, kas palika godpilnajā trešajā vietā.

Latvijas Jaunatnes olimpiādē piedalījās 2637 sportisti no 83 pašvaldībām.

Trīs dienas, no 3. līdz 5. jūlijam, Latvijas labākie jaunie sportisti Latvijas Jaunatnes olimpiādē cīnījās par 236 medaļu komplektiem 26 olimpiskajos sporta veidos – riteņbraukšanā, triatlonā, badmintonā, basketbolā, galda tenisā, boksā, futbolā, vieglatlētikā, vingrošanā, regbijā, jātnieku sportā, handbolā, džudo, svarcelšanā, šaušanā, teikvondo, loka šaušanā, smaiļošanā un kanoe, airēšanā, burāšanā, cīņā, paukošanā, peldēšanā, tenisā, volejbolā un golfā.

Medaļu kopvērtējumā līdera pozīcijas saglabāja Rīga, otrajā vietā ierindojās Daugavpils komanda (29 zelta, 31 sudraba un 28 bronzas medaļas), bet trešo vietu ieņēma Jūrmalas jaunie sportisti (15 zelta, 16 sudraba un 15 bronzas medaļas).

Ceturtā vieta kopvērtējumā ar 49 izcīnītām medaļām ir Liepājai, piektā – Jelgavai (42 medaļas), bet sestā – Ventspilij (25 medaļas). Mājinieki – Valmieras sportistu komanda ar 20 medaļām (6 zelta, 6 sudraba un 8 bronzas) ierindojās 8. vietā.

Olimpiādes noslēguma ceremonijā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis atzina, ka sacensības tika organizētas augstākajā līmenī, un pateicās olimpiādes organizatoriem un atbalstītājiem. «Jaunajiem sportistiem novēlu sekmīgus startus sacensībās arī turpmāk, kā arī veiksmīgi iekļauties pieaugušo komandās. Paldies treneriem un ģimenēm par atbalstu sportistiem!» sacīja Aldons Vrubļevskis.

Iepriekšējā Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādē 2013. gadā, kas notika Ventspilī, Rīgas komanda ieguva 69 zelta, 55 sudraba un 53 bronzas medaļas, kopā 177 medaļas, un ieguva 1.vietu komandu vērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu