Vozņaks: Jaunajā filmā par Stīvu Džobsu izklaide būs pirmajā vietā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Tehnoloģiju giganta «Apple» līdzdibinātājs Stīvs Vozņaks sacījis, ka jaunajā filmā par Stīvu Džobsu «faktu precizitāte ir otrajā plānā aiz izklaides». 64 gadus veco Vozņaku filmā spēlē komiķis Sets Rogens. Vozņaks atzīst, ka neesot iepazinies ar filmas scenāriju, taču gatavojoties, ka tā nebūšot pilnīgi precīza. «Tas ir producenta, scenārista, aktieru un režisora radošais darbs. Šādās filmās faktu precizitāte ir otrajā plānā aiz izklaides,» viņš teica.

Lai gan Vozņaks sevī neredz līdzību ar Rogenu, filmas virziens esot pareizs, viņš norādīja. «Es tā nerunāju,» uzskaita Vozņaks. «Es nekad nesūdzētos, ka grafiskais interfeiss ir nozagts. Es nekad neesmu teicis, ka kāds ir piesavinājies manu darbu,» uzskaitīja programmētājs. «Manis redzētajos fragmentos bija lietas, ko neesmu teicis, taču tām bija pareizais vēstījums, vismaz daļēji. Reklāmas rullītī redzēju daudz ko no īstā Džobsa, kaut arī tas bija nedaudz pārspīlēti.»

Režisora Denija Boila filma «Steve Jobs» iznāks 2015. gada oktobrī.

Kinolentes scenārija autors ir Ārons Sorkins, kurš adaptējis amerikāņu rakstnieka Valtera Izaksona grāmatu «Steve Jobs: The Exclusive Biography». Filma sastāvēs no trīs lielām ainām. Katrā no tām būs attēlots laiks pirms kāda nozīmīga produkta iznākšanas - «Mac» datora 1984. gadā, «NeXT» datora 1990. gadā un «iPod» mūzikas atskaņotāja 2001. gadā.

2011. gadā Džobss nomira no vēža. 2013. gadā tika izdota cita biogrāfiskā filma par Džobsu ar aktieri Eštonu Kučeru galvenajā lomā. Kritiķu nopeltā kinolente guva pieticīgus ieņēmumus no biļešu pārdošanas kinoteātros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu