Notiesātā Muižniece par darbu ST saņēmusi 81 192 eiro (62)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pilnvaras apturējusī Satversmes tiesas (ST) tiesnese Vineta Muižniece pēdējos divus gadus par darbu ST saņēmusi 81 192 eiro, liecina Valsts ieņēmumu dienestā iesniegtā amatpersonas deklarācija par 2012. un 2013.gadu.

2012.gadā Muižniece saņēmusi 30 003 latus (42 690 eiro), bet 2013.gadā - 27 060 latus (38502 eiro). Pagājušā gadā viņas parādsaistības bija 99 881 eiro.

Kopš tiesneša pilnvaru apturēšanas viņa pildīja ST padomnieka pienākumus, kas nebija saistīti ar tiesas spriešanu. Viņas pienākumos ietilpa, piemēram, ST prakses apkopošana un juridiskā analīze par ST svarīgiem jautājumiem, pastāstīja Satversmes tiesas priekšsēdētāja palīdze Līna Kovalevska.

No rītdienas Muižniece zaudēs ST tiesneša un padomnieka amatu. Muižniece kopš vakardienas atrodas atvaļinājumā, norādīja Kovalevska.

Jau ziņots, ka 2011.gadā ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers 1.jūnijā pret Muižnieci sāka kriminālprocesu. Pāris dienas vēlāk Satversmes tiesa apturēja tiesneses Muižnieces pilnvaras. Pilnvaru apturēšanu ierosināja pati Muižniece.

Vēstīts arī, ka Augstākās tiesas (AT) Krimināllietu departaments šodien atstāja negrozītu apelācijas instances tiesas lēmumu, ar kuru Muižniece atzīta par vainīgu un sodīta par to, ka viņa, būdama valsts amatpersona, izdarīja dokumenta viltošanu.

Par dokumenta viltošanu Muižniecei būs jāmaksā naudas sods desmit minimālo mēnešalgu jeb 2846 eiro apmērā. AT Krimināllietu departamenta lēmums nav pārsūdzams.

Saskaņā ar apsūdzību Muižniece, būdama valsts amatpersona - Saeimas deputāte un vienlaikus arī Juridiskās komisijas priekšsēdētāja -, viltojusi dokumentu - Saeimas Juridiskās komisijas 2009.gada 1.septembra sēdes protokolu.

Komentāri (62)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu