Džeks Vaits ASV topā uzstāda jaunu vinila rekordu (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Nenogurdināmais blūzroka ģitārists Džeks Vaits (Jack White) ar savu otro studijas albumu iekarojis ASV pieprasītāko albumu topa 1.vietu. Lielu daļu no pārdoto albumu skaita sastāda vinilplates, kuras Vaits pats ražo savā «Third Man Records» Nešvilas studijā, ziņo «Billboard.com».

Albums «Lazaretto» (skat. recenziju) nedēļas griezumā pārdots 138 000 kopiju, liecina kompānijas «Nielsen SoundScan» ceturtdienas dati. Tas seko 2012. gadā izdotajam, «Grammy» balvai nominētajam albumam «Blunderbuss», kas arīdzan pirmajā nedēļā tika pārdots 138 000.

Aptuveni 40 000 no pārdotajiem albumiem ir vinilplašu formātā, kas ir jauns vinila rekords kopš «Nielsen SoundScan» 1991. gadā sāka apkopot pārdošanas datus. Platē ir iestrādāta maza eņģeļa hologramma, tai ir trīs ātrumi un citi interesanti jauninājumi.

Iiepriekšējais vinila rekords piederēja grandžroka apvienībai «Pearl Jam». Grupas ieraksts «Vitalogy» 1994. gadā pārdots 34 000 vinilplašu kopiju.



Otrs augstākais jaunums topā meklējams tikai 12. vietā. Tas ir «Passenger» ieraksts «Whispers».

Pagājušās nedēļas līdere, vairāku kantrimūzikas akadēmijas balvu ieguvēja, dziedātāja Miranda Lamberte (Miranda Lambert) ar albumu «Platinum» noslīdējusi uz 2. vietu.

Singlu konkurencē 23 gadus vecā austrāliešu repere Igija Azelia (Iggy Azalea) saglabājusi līderpozīcijas. Viņa ceturto nedēļu ieņem pirmo vietu ar dziesmu «Fancy», kurā piedalās arī «Positivus» festivālā vaigā skatītā «Charli XCX» (Charlotte Emma Aitchison).

Kopumā, salīdzinot ar šo pašu laika posmu pagājušogad, albumu pārdošanas apjoms samazinājies par 12%.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu