Āboltiņa: Situācija ar veselības ministru tiks atrisināta (40)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) ir daudz pienākumu, tādēļ viņa nevar turpināt pildīt veselības ministra pienākumus, uzskata Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Intervijā Latvija Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» Āboltiņa paziņoja, ka nepiekrīt ilgstoši slimojošajai ministrei Ingrīdai Circenei, kura ir paudusi, ka trīs mēnešus pirms Saeimas vēlēšanām, nav pamata runāt par nepieciešamību viņai atkāpties no amata.

Āboltiņa pauda, ka veselības joma ir nopietna nozare, kurā ir nepieciešama konkrēta rīcība. Viņasprāt, Circenei būtu jāizvērtē vai spēj pildīt ministra amata pienākumus un vai ir spējusi pirms slimības sākšanās izveidot dialogu ar nozares pārstāvjiem.

Līdzīga situācija esot arī izglītības jomā. Ministre Ina Druviete (V) esot profesionāla. Taču neesot pieļaujama situācija, ka ministrs atnāk uz valdību un prasa 80 miljonus eiro savai nozarei, neparādot to, kas no tā tiks iegūts. «Sabiedrība grib redzēt ieguvumus, kur ir mūsu konkurētspējīgie bērni,» uzsvēra Āboltiņa.

Viņai esot plānot nopietna saruna ar Druvieti. Arī veselības jomā esot gaidāms risinājums.

To, ka varētu tikt pieņemti kādi lēmumi attiecībā uz veselības nozari, šorīt intervijā telekanālam LNT apliecināja arī Valsts prezidents Andris Bērziņš.

Kā viņš uzsvēra, risinājums tiks atrasts. Viņš esot pārliecināts, ka Ministru prezidente šo situāciju atrisinās. «Ministrs būs!» uzsvēra Valsts prezidents, neatklājot, vai ministra amatu saglabās pašreizējā ministre Circene, vai sagaidāms, ka viņas vietā tiks atrasts cits pretendents.

Jau iepriekš Bērziņš atklāja, ka jau tuvākajā laikā ir gaidāma situācijas maiņa veselības nozares vadībā. Pēc viņa domām, tā nav normāla situācija, ka premjerministrei ir jāuzņemas arī veselības ministres pienākumi un daļēji arī tieslietu ministres pienākumi. Šis jautājums šodien pārrunāts, arī abām amatpersonām tiekoties. Lai šo situāciju risinātu, esot gaidāmi konkrēti risinājumi.

«Veselības nozare ir tā, kurā ir jābūt konkrētiem risinājumiem,» pēc tikšanās noteica Bērziņš. Viņš gan konkrētus risinājumus atteicās nosaukt, tomēr piebilda, ka ir varianti, kas jau tuvākajā laikā tiks realizēti.

Jau ziņots, ka Straujuma ir uzņēmusies veselības ministres pienākumu pildīšanu laikā, kamēr ministre Circene atgūstas pēc operācijas un nevar pildīt savus pienākumus.

Circene joprojām atveseļojas pēc mugurkaula operācijas un neprognozē, kad varētu atgriezties darbā, aģentūrai LETA pastāstīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

Veselības aprūpes nozares pārstāvji Veselības ministriju asi sāka kritizēt pēc tam, kad tik izstrādāts veselības aprūpes finansēšanas likums. Tā mērķis ir noteikt jaunu veselības aprūpes finansēšanas kārtību, lai veicinātu veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanai nepieciešamā finansējuma piesaisti un sekmētu veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību. Organizācijas iebilst pret likuma tālāku virzību tā pašreizējā redakcijā.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu