Cīravā saulgriežu svētkos - plaša kultūras un izklaides programma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Aizputes novada Cīravā 21. jūnijā, iedibinot jaunu tradīciju, apvienojumā ar pagasta svētkiem norisināsies saulgriežu sagaidīšanas svētki ar plašu kultūras un izklaides programmu, dažādām aktivitātēm un populāru mūziķu koncertiem.

Aktivitāšu programma sāksies jau no paša rīta, kad gaidāmas makšķerēšanas sacensības, ģimeņu skrējiens, Liepājas mākslas vidusskolas diplomdarbu izstāde, Jāņu tirgus un citas norises.

No pusdienlaika sāks darboties dažādas meistarklases: varēs gan vārīt ziepes, gan batikot apģērbus, veidot kokgriezumus, gleznot un adīt. Līdztekus būs pieejamas izjādes ar zirgiem un dažādas sportiskas aktivitātes, bet kultūras programmas ietvaros varēs noskatīties četru neatkarīgo teātru iestudējumus, kā arī skatīties filmas kino maratona ietvaros, piedalīties un vērot «Totaldobže» dzejas «slamu», aplūkot «Rīgas darbnīcas» 12-vietīgo velisipēdu.

Pasākuma ietvaros sagaidāms arī motociklu brauciens no Aizputes centra līdz Cīravai, kurā aicināts piedalīties ikkatrs motocikla īpašnieks. Līdztekus pasākuma apmeklētāji varēs uzzināt kas ir «sups» «Spinout» puišu izpildījumā, bet pavārs Kārlis Roberts Celms meistarklasē iepazīstinās kā bagātināt virtuvi ar pašmāju veltēm.

Vakarā Cīravas baznīcā čellists Nils Goiževskis atskaņos Johana Sebastiana Baha mūziku, bet pie Lielajā parkā uz saliņas uzstāsies Mikus Straume, grupa «Sus Dungo» un čellu grupa «DaGamba» kopā ar DJ Monsta. Tuvojoties vakara kulminācijai, pie Dzirnavu dīķa uzstāsies īpašie viesi apvienība «Malamuck» – starptautisks mūzikas projekts, kura dalībnieku vārdi pagaidām vēl tiek turēti noslēpumā. Koncerta izskaņā sagaidāma kopīga peldošo ugunsskulptūru vērošana, kā arī īpašs sveiciens no pazīstamās koklētājas Laimas Jansones.

Vakars turpināsies ugunskuru gaismā un ar sadziedāšanos līdz pat rīta gaismai.

Ieeja pasākumā un dalība visās aktivitātēs būs bez maksas. Saulgriežu svētkus organizē biedrība «Citaabra», kas īsteno iniciatīvu veidot Neformālās izglītības, kultūras un mākslinieku rezidenču centru Cīravā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu