Norvik Bankas Vikipēdijas maratona ietvaros tiek meklēti viedākie cilvēki Latvijā

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rebeka Žeire/LETA

Norvik Bankas rosinātā Latvijas Vikipēdijas maratona ietvaros no šodienas ir uzsākts Latvijas balsojums, kurā tiks noteikti desmit viedākie ļaudis Latvijā. Pirmajā kārtā cilvēki ir aicināti iesūtīt savu pretendentu Latvijas viedākā cilvēka balsojumam. Vēlāk tiks apkopoti visbiežāk pieminētie cilvēku vārdi un varēs balsot par desmit izcilākajiem Latvijas prātiem.

Savu kandidātu jebkurš cilvēks var iesūtīt projekta mājas lapā www.vikimaratons.lv (lauciņā ierakstot kandidāta vārdu uzvārdu un nospiežot pogu «Nosūtīt»).

Izvirzītajam kandidātam jābūt:

  • Izglītotam un sevi profesionāli pierādījušam;

  • Ar labu reputāciju apveltītam;

  • Atpazīstamam;

  • Tādam, kura viedoklī sabiedrība ieklausās.

«Aicinām kopīgi meklēt un atrast desmit spožākos Latvijas prātus - cilvēkus, kuru dzīves gudrība un labā reputācija raisa mūsos lepnumu par savu zemi. Ar šo balsojumu vēlamies lieku reizi atgādināt, cik bagātā zemē dzīvojam. Turklāt, godinot šos cilvēkus, mēs apdomāsim arī katrs savu dzīves ceļu. Iespēju tajā ir daudz, ja vien ir gana gribas,» saka Norvik Bankas Valdes priekšsēdētājs Olivers Bramvels.

Balsojums notiek Norvik Bankas vēlāk tiks publicēti arī balsojuma rezultāti.

Pirmajā kārtā, kas ilgs līdz 7. Jūlijam, tiks apkopoti sabiedrības visbiežāk minētie cilvēki, kuri iekļūs otrajā kārtā. Tajā varēs balsot par tālāk izvirzītajiem kandidātiem.

Par Norvik Bankas rosināto Vikipēdijas maratonu:

Kopš kampaņas sākuma 2015.gada 11.martā, Vikipēdijas rakstu skaits ir ievērojami pieaudzis – no aptuveni 400 rakstiem mēnesī (pirms kampaņas) līdz aptuveni 1000 rakstiem mēnesī. Pašlaik Latvijas Vikipēdijā ir vairāk nekā 61 tūkstotis rakstu, kas nu jau pārsniedz rakstu skaitu Latvijas padomju enciklopēdijā! Tomēr aizvien vēl būtiski atpaliekam gan no Lietuvas (172 tūkstoši rakstu), gan Igaunijas (135 tūkstoši rakstu) Vikipēdijām. Latvijas Vikipēdijas maratons ir Norvik Bankas iniciatīva, maratona partneri ir Latvijas Universitāte, Valsts valodas centrs, Latvijas Vikipēdijas redaktori, Latvijas Radio 5, informatīvi kampaņu atbalsta Delfi un Draugiem.lv.

Plašāk par maratona ieceri un norisi: http://www.vikimaratons.lv

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu