Talsos svinēs Pilsētas svētkus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

No šodienas līdz 5. jūlijam Talsos svinēs Pilsētas svētkus, informē pašvaldībā. Šogad Pilsētas svētku moto ir «Sajūti mākslu Talsos!». Svētki sāksies 2. jūlija vakarā plkst.20 ar aicinājumu «Sadzirdi sidsčukstus!» pie Talsu Romas katoļu baznīcas, kur notiks brīvdabas starpkonfesionāls dievkalpojums. Plkst.23 visi aicināti Talsu tautas nama Radošajā sētā uz nakts koncerta «Sirdsčuksti» pirmatskaņojumu.

Darba mūzikas autors ir talsenieks Kārlis Rērihs, bet tekstu sacerējis talsenieks ar segvārdu A la Fredī. Ar dziedājumu visus priecēs Dainis Skutelis, bet dzeju lasīs Talsiem piederošais aktieris Toms Liepājnieks.

Piektdien, 3. jūlijā, Pilsētas laukumā varēs baudīt gan klasiskās mūzikas koncertu «Ar sirdi Talsos», kurā dziedās Talsos dzimušie Latvijas Nacionālās operas solisti Jolanta Strikaite un Rihards Millers kopā ar Latvijas Mūzikas akadēmijas simfonisko kamerorķestri, gan grupas «Framest» koncertu. Savukārt uz Radošo sētu ielūgs Talsu Krūmu mākslas grupa, lai aicinātu pievienoties Hārdija Lediņa 60 gadu jubilejai veltītajā atceres pasākumā.

Asu izjūtu piekritēji varēs doties uz Talsu lidlauku vērot dragreisu. Tāpat svētku laikā gaida senioru tikšanās Ķēniņkalnā, fotoizstādes, filmu pusnakts stunda, tradicionālais un populārais «Nakts skrējiens», kā arī «Dažādo sajūtu nakts pastaiga» vecpilsētā. Svētku piektdiena noslēgsies ar balli Radošajā sētā kopā ar Talsu pūtēju orķestri.

4. jūlijā jau no agra rīta pēc Talsu un Saldus pūtēju orķestru pilsētas ieskandināšanas un talsenieku uzmodināšanas turpināsies svētki visām gaumēm. Būs iespēja baudīt talantīgo talsinieku uzstāšanos gan Pilsētas laukumā, gan laukumā pie viesnīcas «Martinelli». Paredzēts grupas «PER» koncerts un teatralizētais svētku gājiens «Es, tu, viš - mēs i talsniek». Notiks arī pasākums «Bērnības sajūtu pļava» un sporta aktivitātes skeitparkā. Būs iespēja vērot glābējsuņu paraugdemonstrējumus un saredzēt Talsus no putna lidojuma, bet laukumā pie Talsu Valsts ģimnāzijas svinēt «Deviņu pakalnu auto svētkus».

Sestdienas vakarā Sauleskalna estrādē uzstāsies dziedošo aktieru grupa «Drama», Talsu kori un brāļi Auzāni. Citu sajūtu mīlētāji tiek aicināti iegriezties Radošajā sētā, kur koncertu sniegs «Talsi Jazz».

5. jūlijā pie Talsu ezera notiks makšķerēšanas sacensības «Plunkšķis ausmā», bet nenogurdināmie varēs doties piedzīvojumu orientēšanās sacensībās «Vai pazīsti Talsus?».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu