Pīters Džeksons savas mājas pagrabā uzbūvējis hobita alu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Filmu sēriju «Lord of the Rings» («Gredzenu pavēlnieks») un «The Hobbit» («Hobits») režisors Pīters Džeksons savas mājas pagrabā izveidojis hobita alu. Scenogrāfs Bino Smits atklājis, ka pēc uzņemšanas beigām Džeksons pieaicinājis vairākus komandas darbiniekus, kuri palīdzējuši Jaunzēlandes savrupmājas pagrabā izveidot precīzu hobita Bilbo Baginsa mājas kopiju.

«Viņš pievērš ļoti lielu uzmanību detaļām, tāpēc mums tā bija jāizveido tieši tāda kā filmā, taču apdzīvojama,» Smits teica žurnālam «Stuff». «Pasaulē nav otras tādas vietas.»

Lai iekļūtu hobita alā, Džeksona mājas ciemiņiem jānoiet vīna pagrabā. Paraujot vienu no vīna pudelēm, atveras durvis uz 35 metrus garu pazemes gaiteni, kura galā ir Bagenda - tā grāmatās un filmās sauca Baginsa māju.

Smits vēl atklāja, ka Džeksona pagrabā esot viesojušies režisori Stīvens Spīlbergs un Džordžs Lūkass, kā arī aktieris Denijs Devito.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu