«Vācu mašīna» pārbrauc pāri Portugāles izlasei (19)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ar ļoti pārliecinošu uzvaru Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīru pirmdien sāka Vācijas nacionālā futbola komanda, kas Salvadorā ar 4:0 (3:0) G apakšgrupas pirmajā spēlē apspēlēja Portugāles valstsvienību. Trīs vārtus guva Tomass Millers, kļūstot par pirmo spēlētāju turnīrā, kam izdevies gūt «hat-trick».

Vēl vienus vārtus Vācijas izlases labā guva Matss Hummelss. Tikmēr Portugāles izlase pēc Pepes nopelnītā noraidījuma kopš mača 37.minūtes spēlēja mazākumā.

Vācijas izlasei šī bija 100.spēle Pasaules kausa finālturnīros, tai pirmajai sasniedzot šo robežu.

Pirmajās minūtēs pie teritoriālā pārsvara tika Vācijas izlase, kamēr Portugāle centās atbildēt ar pretuzbrukumiem. Astotajā minūtē rupju kļūdu piespēlē pieļāva portugāļu vārtsargs Rujs Patrisiu, tomēr Sami Kedira nespēja izmantot pretinieka doto iespēju, no patālas distances raidot bumbu garām pilnībā tukšajiem vārtiem. Savukārt Vācijas izlases vārtsargs Manuels Noiers pirmajās minūtēs cīņā iesaistījās divreiz, vienu reizi glābjot komandu arī pēc Krištianu Ronaldu bīstama sitiena.

Cīņas 11.minūtē uz portugāļu vārtiem tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, kad Mario Gēci soda laukumā nogāza Žuau Pereira. Doto iespēju izmantoja Millers, raidot bumbu pašā vārtu apakšējā stūrī. Pasaules kausa spēlēs Vācijas izlase vārtus ar 11 metru soda sitienu pamatlaikā iepriekšējo reizi bija guvusi 1994.gadā.

Puslaika vidū ļoti bīstami mazliet virs Vācijas izlases vārtu pārliktņa sita Nani, bet mazliet vēlāk savainoto Portugāles izlases uzbrucēju Ugu Almeidu nomainīja Eders. Tikmēr spēles 32.minūtē pēc tam, kad ļoti bīstamu Gēces raidījumu nobloķēja Pereira, pēc centrējuma no stūra sitiena 2:0 panāca Hummelss, ļoti spēcīgi sitot ar galvu. Drīz pēc tam pēc ļoti bīstamas epizodes pie Vācijas izlases vārtiem līdzīgā situācijā pāri vārtiem sita Eders, bet 37.minūtē noraidīts no laukuma tika Portugāles izlases aizsargs Pepe, kurš pēc paša kļūdas bumbas apstrādē nejauši iesita pa seju Milleram, bet pēc tam noliecās pie nokritušā pretinieka un iebakstīja viņam pa galvu.

Nokļūšana vairākumā tikai vairoja Vācijas izlases pārsvaru, kas noslēdzās ar Millera otrajiem gūtajiem vārtiem puslaika kompensācijas laikā, neprecīzi aizsardzības centrā nospēlējot Brunu Alvešam.

Otrā puslaika ievadā Vācijas izlase bija tuvu trešajiem gūtajiem vārtiem, bet bīstamu Portugāles vienības uzbrukumu sabojāja lieka Nani un Fabiu Koentrau saskriešanās cīņā par bumbu.

Tāpat no bīstamas distances soda sitienu veica Ronaldu, tomēr bumbu bloķēja Vācijas futbolistu «mūris». Cīņas turpinājumā laukumu savainojumu dēļ bija spiesti pamest Koentrau un Hummelss, savukārt Portugāles izlases rindās sašutumu izraisīja tiesneša nepiešķirtais 11 metru soda sitiens pēc portugāļu futbolista kritiena soda laukumā.

Milleram 12 minūtes pirms spēles beigām izdevās gūt savus trešos vārtus, kad pēc vairākām portugāļu kļūdām piespēlēs viņam izdevās ar precīzu sitienu noslēgt Andrē Širles centrējumu. Četras minūtes vēlāk mača galvenā varoņa vietā laukumā devās Lukašs Podoļskis, bet atlikušajā laikā ar ļoti bīstamu soda sitienu no tālas distances par sevi atgādināja Ronaldu, tomēr Vācijas komandu glāba Noiers.

Portugāle savā pirmajā dalības reizē 1966.gadā izcīnīja trešo vietu, bet pēc tam starp spēcīgākajām komandām bijusi vien 2006.gadā, kad ierindojās ceturtajā vietā.

Tikmēr Vācija izlaidusi tikai divus finālturnīrus to vēsturē, bet titulu izcīnījusi 1954., 1974. un 1990. gadā. Finālā spēlējusi vēl četras reizes, bet iepriekšējos divos turnīros ierindojusies trešajā pozīcijā. Iepriekšējos astoņos turnīros bez medaļām palikusi tikai 1994. un 1998.gadā, kad zaudēja ceturtdaļfinālā.

Nākamo spēli Vācija aizvadīs 21. jūnijā, kad tiksies ar Ganu, bet Portugāle grupu turnīra otro maču aizvadīs divas dienas vēlāk pret ASV izlasi.

Naktī uz otrdienu (pl. 1:00 pēc Latvijas laika) Gana spēkosies ar ASV.

Vācijas izlases sastāvs: Manuels Noiers, Žeroms Boatengs, Matss Hummelss (Škodrans Mustafi, 73.min.), Benedikts Hevedess, Pērs Mertezakers, Filips Lāms, Sami Kedira, Mesuts Ezils (Andrē Širle, 63.min.), Tonijs Kross, Mario Gēce, Tomass Millers (Lukašs Podoļskis, 82.min.).

Portugāles izlases sastāvs: Rujs Patrisiu, Žuau Pereira, Brunu Alvešs, Pepe, Fabiu Koentrau (Andrē Almeida, 65.min.), Žuau Moutinju, Migels Velozu (Rikardu Košta, 46.min.), Rauls Meirelešs, Krištianu Ronaldu, Ugu Almeida (Eders, 28.min.), Nani.

Pasaules kausa izcīņas finālturnīrs Brazīlijā risinās no 12. jūnija līdz 13. jūlijam.

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu