Tallinā uzstāsies Petija Smita

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

21. jūlijā koncertēs «Nordea» koncertzālē Tallinā uzstāsies viena no pasaules ietekmīgākajām ASV rokmūziķēm, dziedātājām, dziesminiecēm un dzejniecēm Petija Smita (Patti Smith), informē «Positivus Music» sabiedrisko attiecību vadītāja Linda Igolniece.

Petija Smita ir saņēmusi prestižo Polar Music Prize un iemūžināta vēsturiskajā Rokenrola slavas zālē (Rock and Roll Hall of Fame).

Sajūsminot klausītājus no visas pasaules, Petija Smita sniedz avangarda, strukturizētā roka, improvizācijas un brīvā džeza stilā ieturētus koncertus, kuri demonstrē Smitas iespaidīgo skatuves harizmu, izteiksmīgo vokālu, kā arī viņai raksturīgo šamaniski ritmisko dzeju. 21.jūlija koncerts būs Petijas Smitas pirmā un pagaidām vienīgā uzstāšanās Baltijā. Pirms tam mūziķe piedalīsies Somijas Pori Jazz festivālā.

«Ziedojot savu dzīvi mākslai visos tās veidos, Petija Smita demonstrējusi, cik daudz rokenrola patiesībā ir dzejā un cik daudz dzejas - rokenrolā. Petija Smita ir kā Arturs Rembo (Arthur Rimbaud) ar Marshall firmas skaņas pastiprinātājiem. Viņa ir ietekmējusi veselas paaudzes izskatu, sapņus un domāšanu. Ar savu neatkārtojamo mākslinieka dvēseli Petija Smita atkal un atkal pierāda, ka vara pieder cilvēkiem,» «Polar Music Prize».

Savu pirmo albumu «Horses» Petija Smita izdeva 1975. gadā. Kopā ar Brūsu Springstīnu (Bruce Springsteen) sarakstītais skaņdarbs «Because the Night» - izdots Smitas 1978. gada LP «Easter» - kļuva ne tikai par radiostaciju hitu, bet arī par veselas ēras simbolu.

Petija Smita ir izdevusi 11 studijas albumus, pēdējais no kuriem - «Banga» iznāca 2012. gadā. Dažādu paaudžu mākslinieki, rakstnieki un mūziķi, tostarp Madonna, U2, R.E.M. vokālists Maikls Staips (Michael Stipe), Kortnija Lova (Courtney Love) u.c. tieši Smitu minējuši kā savu iedvesmas avotu un muzikālās gaumes veidotāju.

Smitas autobiogrāfija «Just Kids» tika izdota 2010. gadā. Memuārā aprakstīti viņas pirmie gadi Ņujorkā un attiecības ar fotogrāfu Robertu Meipltropu (Robert Mapplethorpe), «Inside Llewyn Davis» filmai līdzīgā stilā. Smalkjūtīgi sarakstītā «Just Kids» autobiogrāfija ir viens no New York Times bestselleriem, kuram piešķirtas arī vairākas balvas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu