Ksenija Sidorova un dejotāji tiksies koncertā «Tango» (5)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

«Rīgas festivālā» 17. jūnijā plkst. 20 koncertprogrammā «Tango», kas ir viens no «Rīga 2014» programmas pasākumiem, uz Latvijas Nacionālās operas skatuves satiksies akordeoniste Ksenija Sidorova, dejotāji – Kirils Burlovs, Ieva Rācene, Evelīna Godunova, kā arī Krievijā dzimušais britu vijolnieks Aleksandrs Sitkoveckis un kazahstāniešu pianiste Aižana Nurkenova. Koncerts notiek Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmas ietvaros.

Projekta režisors un horeogrāfs Kirils Burlovs atzīst: «Man tango nozīmē divu pretēju spēku spēli, kur savstarpēju līgumu uz nenoteiktu laiku paraksta brīdī, kad sāk skanēt pirmās mūzikas taktis. To varētu salīdzināt ar attiecībām starp cilvēkiem, kurus savieno neredzamā likteņa roka. Lai kā dažreiz kādam no partneriem gribētos paildzināt šo mirkļu ilgumu, svarīgi sajust, kad attiecības vai, šajā gadījumā mūzika, ir beigusies. Nodalīt savas ilūzijas no realitātes un skaņas no klusuma.»

Koncertā «Tango» mūzika tiks pārstāvēta plašā ģeogrāfiskā amplitūdā, sākot no Polijas, Skotijas, Dānijas, Latvijas. Skanēs Vecrīgas «tango karaļa» Oskara Stroka melodijas, kā arī Artura Maskata «Tango» versijas pirmatskaņojums. Dzirdēsim arī slavenos Argentīnas autorus, kuru vidū lielākā figūra ir Astors Pjacolla, kurš, izmantojot džeza, baroka un klasiskās formas, radīja jaunu tango mūzikas valodu.

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu