Mūžībā aizgājusi operdziedātāja, Rīgas Operetes teātra soliste Alīda Zvagule

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Mūžībā aizgājusi operdziedātāja, Rīgas Operetes teātra soliste Alīda Zvagule, pavēstīja Latvijas teātra darbinieku savienības sabiedrisko attiecību speciāliste Māra Dzene.

Zvagule (05.01.1922.-29.06.2015.) dziedātājas karjeru sākusi kara gados kā frontes teātra soliste, pēc tam sekojis solistes darbs Liepājas teātrī, Latvijas filharmonijā, estrādes orķestrī «REO», Daugavpils teātrī un Rīgas Operetes teātrī. Spilgtākās lomas bijušas Violeta «Traviatā», Madam Butterfly «Madam Butterfly», Silva «Silvā» (Daugavpils teātrī), Terezīna «Terezīnā», Adele «Sikspārnī», Zorika «Čigānu mīlā», Hanna un Elza «Jautrajā atraitnē», Ida «Septiņās vecmeitās», Klēnbergas kundze «Peldētājā Zuzannā» (Operetes teātrī), kā arī daudz citu lomu.

Māksliniece daudz koncertējusi ar solokoncertiem ārzemēs un Latvijā.

Atvadīšanās no mākslinieces notiks 14.jūlijā plkst.12 Rīgas Augšāmcelšanās baznīcā. Zvaguli zemes klēpī guldīs plkst.14 I Meža kapos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu